OBESITAT Bio

Páginas: 3 (582 palabras) Publicado: 26 de abril de 2015
OBESITAT
1. Què és?
L'obesitat és la malaltia crònica d'origen multifactorial que es caracteritza per acumulació excessiva de greix en el teixit adipós
2. Lesprincipals causes són:
Nutrició desequilibrada: Les calories ingerides superen les consumides i hi ha una acumulació del greix
Manca de suficient exercici: Que contribueixi a consumir caloriesPredisposició genètica: Hi ha una alta correlació entre obesitat de pares i fills.
Derterminades malalties
Ansietat, que causa trastorns nutritius.

3. Prevenció de l'obesitat
L' obesitat es pot prevenir itractar buscant l'equilibri en la ingesta de calories amb una dieta balancejada tenint en compte les aportacions calòriques dels aliments. Se sap que cada 250 grams de greix equivalen a 2250 calories,i cada gram de greix equival a 9 *kcal. 
Un mètode es basa a estimar l'aportació d'energia de la dieta a partir del seu contingut en macronutrients. Aquesta energia de metabolització es calcula apartir dels factors de Atwater. Aquests factors es recullen en la taula següent:
Nutrient / compost
Energia (kcal/g)
Grassa
9,0
Alcohol
7,0
Proteïna
4,0
Carbohidrat
4,0

Així, una dieta diària queaporti un total de 100,6 g de proteïnes, 93,0 g de greix i 215,5 g de carbohidrats, proporcionarà una energia de, aproximadament, 2101 kcal.


4. Tractament contra l'obesitat

A partir d'aquí depènde buscar l'equilibri, mitjançant ajustos en la dieta. La dieta ha de ser adequada a l'activitat necessària, per això una dieta molt intensiva en persones molt actives és contraproduent.
El principaltractament dietètic per a l'obesitat és reduir el greix corporal menjant menys calories i exercitant-se més. L'efecte col·lateral beneficiós de l'exercici és que incrementa la força dels músculs, elstendons i els lligaments, la qual cosa ajuda a prevenir lesions provinents d'accidents i activitat vigorosa.

5. Dieta ideal

Les característiques principals d'aquesta alimentació són un alt...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Bio
  • Bio
  • Bio
  • Bio
  • BIO
  • BIO
  • Bio
  • bio bio

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS