Obiols Gutsems PAC1

Páginas: 2 (470 palabras) Publicado: 8 de abril de 2015
PSICOLOGIA SOCIAL
PAC 1
NEUS OBIOLS GUTSEMS

Després de llegir algunes de les aportacions del debat, el mòdul 1 de l’assignatura i el resum de Viven Burr he arribat a diverses conclusions:-L’objectiu de la psicologia Social al llarg de la història ha estat estudiar els comportaments socials tant a nivell individual (PSP) com a nivell col·lectiu (PSS) per resoldre conflictes de la realitat socialdel moment sobretot de la cohesió entre els grups.

-La Psicologia Social Construccionista aporta una nova visió i més modernitzada a l’hora de estudiar i treballar la cohesió i l’ordre social, apartir del llenguatge, aportant estratègies per la millora de la convivència tant de manera individual com també de forma col·lectiva.

- Dels tres grans temes han sortit en el debat: bogeria,etiquetatge i normalitat enfocat des de la perspectiva construccionista es considera força absurd classificar les persones dins d’uns grups predeterminats, ( normals/ anormals, etiquetats/ no etiquetats,diagnosticat/ no diagnosticat) sinó que cadascú de nosaltres tenim unes característiques pròpies de la nostra persona que es desenvolupen en un entorn determinat i en un marc social concret.
Seràaquest marc social (i des de una perspectiva construccionista) que caldrà tenir un llenguatge i un discurs que integrin de manera positiva a tota persona que forma part d’un grup.

Ara bé, si elllenguatge “és un fenomen social” construït a partir de la cultura i de l’entorn, fora important prendre consciència (a nivell personal com també professional) que serà el discurs l’eina principal perpoder aconseguir un canvi cap a la integració de tots els col·lectius i individus.

Que la transformació del llenguatge i del discurs aportaran una nova realitat pel que fa referència als conceptesde normalitat/anormalitat, malat mental, etiquetes i prejudicis; fabricant i construint un context social més just i integrador per tots aquells que pateixen desigualtats o exclusió. Una societat...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Obiols
  • PAC1
  • Pac1
  • Pac1
  • pac1
  • Pac1
  • PAC1
  • PAC1

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS