objectivismo y relativismo

Páginas: 3 (559 palabras) Publicado: 21 de enero de 2014
Història de la Filosofia

La veritat
L'objectivisme manté la idea que la veritat és independent de les persones o grups que la pensen o formulen, una per a tots. Per contra, el relativismeconsidera que la veritat depèn o té relació amb l’objecte que l'experimenta, existeixen moltes opinions sobre les mateixes coses.
Hi ha moltes veritats sobre les coses, però també cal establir una veritatabsoluta, la veritat per excel·lència.
La bellesa
En el relativisme, la bellesa es decideix conforme un grup social o una determinada època. La societat educa les persones de tal manera queconsiderin certes coses o costums com belles i altres com lletges, majoritàriament a través dels mitjans de comunicació, en canvi, l’objectivisme defensa que podem admirar la bellesa d’una obra artística queno pertany a la nostra cultura ni al gust de la societat en què vivim, se li dona més valor que en l’època.
Cadascú configura el seu perfil de bellesa, aquest perfil ve determinat pels gustos ipreferències de la persona, tot i que els mitjans de comunicació bombardegin l’individu sobre el referent de la bellesa.
Els valors
El relativisme defensa que no hi ha manera de decidir, entre valors iconductes morals oposades: quina és la correcta i quina la incorrecta. Hi ha opinions ètiques conflictives i oposades que són igualment acceptables moralment, o que tots els codis morals tenen igualvalor moral. No hi ha cap distinció entre el que és just i el que és injust. En l’objectivisme, els valors ètics són plenament objectius. Aquests valors són vàlids i objectius per a tots els individusi des de sempre, es consideren objectes ideals i universals.
Hi ha valors morals universals però tot depèn de la societat en la qual vivim, la cultura i l’època, on certes conductes estanconsiderades bones i en altres dolentes.
El coneixement
Segons l’objectivisme el coneixement absolut es pot establir o saber (exclusivament) mitjançant l’ús de la raó. La ciència necessita del objectivisme...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • El relativismo
  • El relativismo
  • Relativismo
  • relativismo
  • Relativismo
  • Relativismo
  • Relativismo
  • relativismo

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS