Obra De Nadal

Páginas: 12 (2862 palabras) Publicado: 5 de noviembre de 2012
Principio del formulario
NADAL ES TROBA EN PERILL

PERSONATGES
Narrador Alumne 1 Mare Alumne 1
Cap d'Estudis Alumne 2 Germà Alumne 1
Professor 1 Alumne 3 Reportera
Professor 2 Alumne 4
Professor 3 Pare Alumne 1

ACTE I

Narrador: Un dia de novembre, en un barri de la localitat de Toledo, està a punt de produir-se una interessant conversa entre el Capd'Estudis del Col·legi "Cultura humana i social", i alguns dels seus professors.

Cap d'Estudis: (assegut al seu despatx) Endavant! Passin i posin-se còmodes... De què va aquest assumpte que amb tanta pressa volien tractar? Gairebé no he tingut temps ni d'anar a esmorzar...!!

Professor 1: Veurà, ja sap vostè, que tant (Professor 2) com jo hem estat elegits pels alumnes i l'associació de pares, unaltre any més per a l'organització de la tradicional festa de Nadal...

Professor 2: Jo fins i tot he perdut el compte dels anys que ens portem ocupant de fer-ho...

Professor 1: El cas és que volíem fer una funció en la qual es cantessin les tradicionals nadales, es fes una obra de teatre, es fes un Betlem...

Professor 3: Ja hi tornem a ser!

Cap d'Estudis: Però què és el que passa?Professor 2: Doncs que Professor 3, diu que aquestes obres són una tonteria, que són faules i que no pot ser que en ple segle XXI, estiguem amb aquestes coses.

Cap d'Estudis: Bé! Però és el que volen la majoria dels pares que matriculen els seus fills en la nostra escola.

Professor 3: I això que més dóna?

Professor 1: Com què "tant se val"? La gent és el que vol, perquè creu en això, no sóncontes com tu ho pintes. Jo crec en això, i els pares dels alumnes també i per això el portem fent tants anys.

Professor 3: Mira! A mi tant me fa el que diguis. El que tu vols fer no s'acull als principis aprovats per la Conselleria d'Educació. I no vaig a consentir que s'imposi una mentida com aquesta de Jesús i el pessebre en aquesta escola. Que vivim en una societat laica.
Professor 2:(dirigint-se al Cap d'Estudis) Veu el que tractem de dir-li!

Cap d'Estudis: (dirigint-se al Professor 3) Miri entenc el seu punt de vista. Però hem de respectar la decisió dels pares de...

Professor 3: No segueixi... ja sé per on va. I li dic una cosa. Si vostè autoritza aquest circ, presentaré una queixa davant la Conselleria d'Educació perquè li obrin expedient per incomplir els principis ques'estenen del pla d'estudis. I punt.

Professor 1: Seràs capaç!

(el professor 3 es queda callat amb el cap dret, mentre el Cap d'Estudis està pensatiu)

Professor 2: Com pots actuar així?

Professor 1: (dirigint-se al Cap d'Estudis) ¡Però digui alguna cosa!! Va a consentir això?

Cap d'Estudis: (retornant del seu pensament, com un ressort, com si tingués la mirada perduda, mentremedita en les conseqüències del que li han dit) Si us plau! Deixeu-me sol. Necessito estudiar aquest cas que m'han plantejat.

(els Professors 1 i 2 surten callats i amb un caminar desanimat del despatx, amb semblant de preocupació)

Professor 3: (comença a sortir darrere dels Professors 1 i 2, però quan veu que ja han sortit, es gira i li diu al Cap d'Estudis) No oblidi el que li he dit, (i se’nva)

Cap d'Estudis: (amb veu en off, com si es tractés dels seus pensaments)

No puc entendre com hem arribat a aquesta situació. - A mi m'agrada la festa de Nadal. - Les he viscut des que era petit. - M 'agrada anar pel carrer i veure com la gent comunica bons desitjos - No obstant això... - Tinc por que pugui fer el que ha dit. - No puc arriscar-me a que em treguin la direcció. - Vaig moltjust amb la hipoteca i necessito els diners d'aquest càrrec. - No se què haig de fer...

(es tanca el teló)

ACTE II

Narrador: Els dies transcorren amb normalitat a l'escola, les classes se segueixen impartint. Però alguna cosa ha canviat. En una de les classes, un professor comunica una notícia als seus alumnes.

Professor 3: Anem a continuar amb la nostra classe de matemàtiques, però...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Nadales
  • NADAL
  • Nadal
  • Nadalad
  • Nadal
  • nadal
  • Nadal
  • Nadal

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS