Obra Joan Abelló

Páginas: 4 (982 palabras) Publicado: 16 de enero de 2014
Títol: Un dia a la platja.
Autor: Joan Abelló.
Cronologia: 1990 (segle XX).
Estil: Contemporani.
Tècnica: Oli
Tema: Paisatge
Localització: Museu Abelló (Mollet del Vallès).

BIOGRAFIA DEL’ARTISTA

Joan Abelló i Prat, va ser un artista nascut a Mollet del Vallès l’any 26 de desembre 1922 i mort recentment l’any 2008 el dia 25 de decembre a Barcelona.
Abelló, va ser un artistacontemporani del segle XX, el qual va viure al centre artístic de París i va viatjar arreu del món comprant art per la seva col•lecció. Joan Abelló va ser un artista interessat pels paisatges mediterranis. Totesles seves obren van ser exposades al seu propi museu al seu municipi natal, Mollet del Vallès.

ESTIL

L’estil que utilitza l’artista és contemporani de la segona meitat del segle XX, ondominaven les Segons Avantguardes. L’artista recerca materials, tècniques noves, un art nou, diferent. En les obres d’Abelló podem trobar característiques personals, un crit a l’art diferent, la transparenciade la personalitat de l’artista lliure. L’art contemporani de la segona meitat de segle busquen la modernitat, així com Abelló ens parla d’ella en la seva obra «Homenatge a la màquina i al tren defum”, nous invents.

CONTEXT HISTÒRIC I CULTURAL

El segle XX a Espanya van tenir lloc els Avantguardes, les Primeres Avantguardes aixó com el Fauvisme, Expressionisme, Cubisme, Futurisme,Abstracció, Dadaisme i Surrealisme van tenir lloc la primera meitat del segle, caracteritzant-se per un rebuig de com s’havia treballat fins el moment, innovant i girant-se contra el poder. Aquestesavantguardes van canviar completament la visió de l’art que s’havia tingut fins aleshores, sent més lliures individualment, provocant el públic i treballant amb noves tècniques mai vistes fins aleshores. Peraixò, l’art de primeres meitats de segle va ser més difícil d’entendre pel públic. La segona meitat del segle XX van tenir lloc les Segones Avantguardes, les quals van influir molt en els Estats...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Obra De Joan Miró
  • Abella
  • Joana
  • Joana
  • joan
  • Joana
  • joan
  • Joan

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS