Obra sobre el pa

Páginas: 2 (363 palabras) Publicado: 21 de noviembre de 2014
 PA

Bread, tinapay, ogia, pain, kényer, roti, arán, pane, maize, duona…
...pa: producte resultant de la cocció d’una massa constituïda per una barreja de farina de blat, aigua, sal illevat, després de sotmetre-la a un procés de fermentació per aconseguir una esponjositat més o menys accentuada. 
Bread, tinapay, ogia, pain, kényer, roti, arán, pane, maize, duona…
...pa. Una solasíl·laba; simple. Dels primers termes que aprenem a pronunciar des de ben petits perquè «què seria un dia sense pa?».
Un dia sense pa seria un món avorrit on tothom seria intel·ligent, ja que «pa amb pa,menjar de beneits».
I, és clar, com que no podem viure sense pa però el fet de menjar-ne molt ens converteix en beneits, les nostres idees són, sovint, “de pa sucat amb oli”.
Això sí: «al pa, pa i alvi, vi!».
La veritat és que el pa, sigui de barra, de motlle, sucat amb oli, de llenya, amb tomàquet, de Viena, integral, amb mantega i melmelada, o de fa tres dies, sempre serà una paraula seca; unaparaula seca però plena de sabor.
Bread, tinapay, ogia, pain, kényer, roti, arán, pane, maize, duona…
...pa. Una massa, torrada per fora i tova per dins, per assaborir en qualsevol moment: quanpatim nervis, per rosegar-lo; quan passem gana, per enganyar-la i aguantar fins a l’àpat següent... Una mescla, esponjosa per dins i cruixent per fora, que ens fa sentir tristos quan en volem més i no enqueda; per llepar-se’n els dits quan suques i suques fins que el plat és ben net; que ens omple d’orgull, per ser, quan el suques amb tomàquet, un menjar típic del nostre país...
Bread, tinapay,ogia, pain, kényer, roti, arán, pane, maize, duona...
...pa. Una síl·laba: una simple paraula de dues lletres... i mil significats. Com es pot denominar amb una sola i senzilla paraula el gust rústic iacollidor de casa?, l’aroma de les coses ben fetes i de sempre?, un sabor familiar?, l’amic que cada matí t’acompanya a l’escola o a la feina? Pa, pa, pa, pa, pa, pa, pa, pa...!
ψωμí, хліб, հաց,...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • informe sobre un pa
  • Obra Sobre El Trompo Alimenticio
  • Obra Sobre Los Valores
  • Ensayo Sobre La Obra Hamlet
  • OBRA SOBRE EL NOVIAZGO
  • Obra de teatro sobre equidad
  • Obra de teatro sobre ets
  • Ensayo Sobre Pirandello Y Su Obra

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS