Obras Filosoficas

Páginas: 5 (1101 palabras) Publicado: 17 de octubre de 2015
Tales de Milet: Respecte la seva obra, uns diuen que no va escriure res i altres el consideren l’autor varies obres, entre elles “ Astrologia nàutica”, “Filosofia Natural”, “El solstici” i “ Equinoccio”. Més endavant diuen que els dos primers se li atribueixen a Foco Samio. Respecte a les escasses fonts, no se’n pot determinar amb certesa si Tales va fer escrits o bé van ser fontssecundaries.
Anaximadre de Milet: D’aquet presocràtic es conserva el primer text filosòfic i el primer en prosa de la història, “ El principi (arjé) de totes les coses és el indeterminat (ápeiron)”.
Pitàgores de Samos: Pitàgores va atribuir en el saber científic que va dividir en quatre branques: aritmètica o ciència dels números, la música, la geometria i l’astronomia. Scott Looms va reunir i publicar 367demostracions en el segle XX, entre ells, el Teorema de Pitàgores. També, es va trobar “Els versos d’Or” de la tradició pitagòrica. És un breu text i un mapa del camí pràctic a la saviesa divina. Aquets versos expressen en poques paraules el compromís de la vida dels pitagòrics.
Heràclit d'Efes: Li deien “ L’obscur”, per l’estil dels seus escrits, basats en metàfores i plenes de contradiccions.Diògenes Laerci, un filòsof contemporani, li atribueix el llibre “ La naturalesa” que va dividir en tres parts: cosmologia, política i teologia.
Parmènides d'Elea: L’única obra es un poema on explica la seva filosofia en vers i amb extensos fragments titulada “ Sobre la naturalesa”, on defensa l’existència de l’ésser absolut, en la que la inexistència resulta inconcebible i que l’ésser absolutestà dissociat de tota limitació que pensa l’ésser humà.
Empèdocles d'Agrigent: Dels seus escrits es conserven els polítics, el “Tractat sobre medicina”, el “Premi a Apol·lo”, “ Sobre la naturalesa”( del qual es conserven 450 versos de 5.000 que n’hi havia), i les “Purificacions”( un arguments místic i inspirat en l’orfisme.
Marc Tul·li Ciceró: La majoria de les seves obres estan escrites de manerasenzilla en diàlegs. Entre les seves obres destaquen els seus tractats “De legibus”(sobre lleis), “De la república”( un diàleg de 6 llibres, en el que debat com ha de ser un perfecte govern d’estat), “De officiis”( sobre el deure), “De natura deorum” ( sobre la naturalesa dels déus) i “ Epestilaro” ( conté 800 cites dividides en 4 col·leccions que reflecteixen la vida de l’escriptor i elsesdeveniments en els que va donar lloc o dels que va ser espectador). Les més famoses de les seves peces d’oratòria son les 4 contra Catalia, “Catalinaries” i les 14 contra Marc Antoni, “Filipicas”.
Luci Anneu Sèneca: Les seves obres es poden dividir en: els diàlegs morals, les cartes, les tragèdies i els epigrames. Les principals són: “De ira”, “De previdencia”( que va escriure durant l’exili, dedicat alseu fill Lucili, i va incloure “De la consolació a Helvia”, un diàleg amb detalls personals per la seva mare),posteriorment va escriure “De la constància del savi”, “De tranquilitate animi” i “De brevitate vitae”. Els diàlegs són 11 obres morals en un manuscrit de la Biblioteca Ambrosiana. Són curts, excepte “Sobre la ira”, dedicat al seu germà Novato, que li va demanar el mode d’atenuar la ira.També redacta pel govern “ Sobre la brevetat de la vida” i “La vida benaventurada” dedicat al seu sogre Paulino, una curiosa defensa de la seva forma de vida de filòsof. Durant el seu cessament polític escriu “ Qüestions naturals” que tracta sobre els fenòmens naturals i on l’ètica es barreja amb la física. Més tard, va escriure en prosa i vers “Apocolocyntosis”, una sàtira ferotge de la deïficacióde Claudi, amb crítica política i malicia personal.
Socràtes: No va escriure cap obra ni va crear cap escola filosòfica. Pasava la major part de temps en mercats i places públiques mantenint discussions i responent preguntes. Les seves idees, pensaments i accions van ser escrites per Xenofont, Aristòfanes, Plató i Aristòtil. “El coneixement d’un mateix” convida a l’humà a indagar en la...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Obras Filosoficas Siglo 19
  • Filosofos, Vida, Pensamiento, Influencias, Obras
  • Reflexiones Prospectivas- Sobre Obras Filosoficas
  • filosofos y obras
  • Ensayo obras filosoficas
  • Obras
  • Obras
  • Obras

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS