Obras Historia Del Arte

Páginas: 29 (7071 palabras) Publicado: 25 de febrero de 2013
ÍNDEX “EL CRIT”


1. CATALOGACIÓ: Nom, autor, data, estil, tècnica, tema i localització.


2. ANÀLISI FORMAL:
a) Descripció

b) Composició

c) Cromatisme

d) Temàtica



3. INTERPRETACIÓ
a) Influències



[pic]

EL CRIT

1. CATALOGACIÓ
Aquesta obra es titula “El Crit” i el seu autor és Eduard Munch, l'any 1893.
Munch va abandonar la carrera d'enginyeria l'any 1870 perdedicar-se a la pintura, afectat per les morts soptades de la seva mare i germana, la seva obra va reflectir una actitud tràjica i desesperada. L'any 1875 viatjà per primera vegada a Paris, on va conèixer les propostes més avantguardistes del moment i va quedar admirat pel tractament del color en d'altres autors com per exemple Gauguin. A partir d'aquest moment crea un estil personal en el quals'accentua l'expressivitat a través de la linia i va reduir de manera molt esquemàtica les figures i va fer un ús simbòlic del color, aquesta visió va escandalitzar el públic, però per altra banda va influir molt sobre els pintors germànics, sobretot durant la seva estància a Alemanya. Una vegada recuperat Munch, va canviar el seu estil pintòric i va mostrar una actitud més convencional iextrovertida, fins i tot el 1908 va rebre càrrecs oficials a Oslo on va viure fins la seva mort.

El estil d'aquesta obra és l'expressionisme. Aquest estil va sorgir a Alemanya i es caracteritza per tenir les següents característiques:
Els elements més característics de les obres d'art expressionistes són el color, el dinamisme i el sentiment. El fonamental per als pintors de principis de segle no erareflectir el món de forma realista i fidel (just al contrari que els impressionistes) sinó, sobretot, expressar el seu món interior. L'objectiu primordial dels expressionistes era transmetre les seves emocions i sentiments més profunds.

La tècnica que utlitza és oli sobre tela, el tema és al·legòric i aquest quadre es troba al museu “Nasjonal Galleriet” a Oslo.


2. ANÀLISI FORMAL
En aquestquadre podem observar en primer pla un personatge extrany sobre un pont, amb les mans al cap i amb la boca oberta per cridar amb totes les seves forçes. A l'esquerra i en un segon pla hi ha dues persones que caminen alienes al seu deliri. Darrera el pont, l'escena es completa amb un angoixant paisatge marítim en el qual naveguen dues petites embarcacions.

L'angoixa reflectida pel personatgeprincipal secterioritza sobre la tela mitjançant una linia corva i sinuosa, amb la qual Munch perfila tant la figura com l'entorn natural que l'envolta. El desequilibri visual es complementa amb una forta diagonal que divideix l'obra en dues meitats, aquesta diagonal és la barana del pont, i les dues unitats que queden dividides són: per una part el pont i el personatge, i per l'altre el personatgemarítim.
Els personatges del fons i les dues embarcacions són els únics elements equilibrats i reals del quadre, es per aquest motiu que Munch utilitza la linia recta per tal de donar sensació de sensibilitat.

Els colors utilitzats, els taronjes i els grocs combinats amb les diferents tonalitats blavoses de l'aigua, i amb les tonalitats més fosques del personatge principal, fa que l'ús de colorsatengui a una visió subjectiva. Barreja de manera violenta i irreal, colors blaus, vermells... sense cap tipus de transició i aquesta combinació reforça encara més un estat d'ànim negatiu, pesimista.

Sobre un pont trobem un home que crida angoixat, sensació que transmet a l'entorn natural que l'envolta. L'escena mostra una realitat subjectiva. “Els meus amics seguien el meu paseig i jocontinuava aturat al mateix lloc, sol i tremolant d'angoixa, en aquest instant vaig seguir el crit extens e infingit de la natura.”
L'obra s'ha volgut interpretar com les frustracions interiors de l'artista i com una metáfora visual de l'home en la societat moderna.
També s'ha volgut fer una crítica al món falsament optimista de la burgesia i transforma un mal son un instant del seu paseig.
El model...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Historia del Arte: Situacion de las obras
  • obras historia arte
  • Historia del arte y mitología: obras del Museo del Prado.
  • Obras y Autores Historia Del Arte
  • obras de arte
  • obras de arte
  • obras de arte
  • Obras de Arte

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS