Obras

Páginas: 2 (490 palabras) Publicado: 23 de octubre de 2014
Què significa el que he somiat?
La posició A està a favor de que els somnis tenen significat. La societat des de temps remots va considerar que l’existència d’un somni venia ocasionada per unmotiu, com per exemple, per avisar de la anticipació d’una acció futura.
Psicoanalistes com Freud o Jung van demostrar de manera científica que s’havia de tenir en compte als somnis pel seu significat, amés, Jung es va adonar que en cultures i civilitzacions diferents es donaven elements inconscients comuns, el que ell a partir del seus estudis va arribar a denominar “l’inconscient col·lectiu”.Els antropòlegs a partir d’interpretacions fetes de somnis de diverses cultures han pogut explicar conductes i models d’organització social.
Però actualment, gràcies a la neurologia , s’ha pogutafirmar que tot el que somiem s’elabora a partir de lar relació que tenim amb el món real.
Per tant, buscar significat als somnis té sentit, ja que és una altra manera de conèixer la realitat.
La posicióB està a favor de que els somnis són res més que una il·lusió i que no tenen significat i no tenen sentit, es pot donar als somnis un significat de tipus mític, cultural, però només per reforçarcreences que ja tenim.
Els somnis són activitats neuronals inconnexes que es produeixen a l’atzar, una activitat basada en les experiències que hem tingut durant la vigília.
Els somnis són situacionsque ja hem experimentat i per tant no té sentit buscar lògica al seu significat.
Actualment en la nostra societat basada en explicacions lògiques i científiques no hem de recórrer als somnis perexplicar fenòmens naturals o socials, la interpretació dels somnis és pròpia de pseudociències com l’astrologia, el tarot, etc.
La meva posició respecte a aquest tema esta molt relacionada amb la posicióB. La meva cultura m’ha ensenyat que somiem per el procés de la activitat natural que té el nostre cervell, que és un procés estrictament necessari que fa servir la ment per poder descansar.
Però...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Obras
  • Obras
  • Obras
  • obras
  • obras
  • obras
  • obras
  • obras

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS