obres de ramon LLull

Páginas: 2 (295 palabras) Publicado: 6 de mayo de 2014
OBRES DE RAMON LLULL

Ramon Llull va escriure obres científiques, filosòfiques i teològiques. Més tard, va comprendre la necessitat d’emprar la llengua del carrer, lallengua de cada dia, perquè era l’home del carrer a qui volia arribar. Va ser aquesta la innovació més gran que va fer.

La grandesa de Ramon Llull com a escriptor esbasa en l’ús magistral que fa de la prosa corrent i senzilla per a l’expressió de conceptes filosòfics més elevats. A les seves obres hi podem estudiar l’evolució delcatalà i l’aparició de noves formes de la terminologia teològica i filosòfica.

La seva prosa és molt acurada, clara i perfectament construïda; utilitza un lèxic moltampli que va des de conceptes quotidians i familiars a les idees més complicades i abstractes. Moltes vegades es va veure forçat a crear paraules noves, ja que en català notrobava els termes apropiats per expressar determinats conceptes. Va ser així com va anar fent nous mots amb gran sentit de la derivació i esperit de la llengua.

RamonLlull és considerat el creador del català literari ja que va ser ell qui va obrir i aportar a la llengua catalana a totes les possibilitats de pensament científic,filosòfica i teològica.

Es conserven unes 243 obres, molt difícils de classificar per la varietat de temes. A les seves obres filosòfiques volia donar respostes a preguntesquotidianes. va escriure narrativa i poesia, obres filosòfiques, científiques, místiques, enciclopèdiques...
Ramon Llull va escriure en llengües diverses: català,provençal, llatí i àrab.
Les obres més representatives que va escriure són: el Llibre de contemplació en Déu, Llibre de les bèsties, el Llibre de meravelles, Desconhort...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Ramon llull
  • Ramon llull
  • ramon llull
  • Ramon Llull
  • ramon ,llull
  • Ramon Llull
  • ramon llull
  • ramon llull

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS