Observació participant

Páginas: 4 (915 palabras) Publicado: 28 de abril de 2011
La nostra observació participant l’hem dut a terme a la biblioteca de relacions laborals de la Universitat de Barcelona, en un període de tres setmanes. En aquest temps hem fet un total de deuobservacions; la majoria dins de la mateixa franja horària (de 20h a 21h). Aquesta biblioteca consta de tres àrees d’estudi amb un total de set taules distribuïdes en l’espai, una zona amb quatreordinadors, servei de fotocòpies i servei de préstec de pel•lícules. Les seves dimensions són reduïdes, cosa que ha facilitat la nostra observació. Es troba a la planta baixa de la universitat, fet que fa quesigui una biblioteca amb una cultura universitària (anuncis d’ofertes de lloguers de pisos, de festes, d’ofertes de treball, etc) i molt transitada per estudiants.

Durant les observacions,cadascuna de nosaltres ha fet un diari de camp amb una estructura comuna i general que havíem consensuat prèviament. En un principi, vam destacar sis apartats centrals (què esperem trobar i perquè?, com ésl’entorn? què fan les persones en aquest context? com es comuniquen? descripció de situacions concretes, què ens ha sorprès?) que després cadascuna de nosaltres va anar ampliant cap a on considerava mésinteressant. A partir d’aquí, vam decidir què volíem estudiar en la nostra observació.

En les primeres observacions se’ns va fer estrany ser les observadores d’escenes que, per la nostra condiciód’estudiants, ens resultaven tan familiars. Degut a aquesta quotidianitat, ens va costar decidir què podíem estudiar que fos interessant des d’un punt de vista psicosocial. Després d’eliminar lesaltres possibilitats (diferents utilitats que troba la gent a una biblioteca, on seu la gent, persones que treballen en grup, etc), vam creure que seria interessant estudiar les diferents reaccionsdels/les usuaris/es davant del comportament del bibliotecari que s’encarrega de tancar la biblioteca a diari.

Varem observar, doncs, que mitja hora abans de tancar la biblioteca (20:30h) l’únic...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Observacio
  • Observació De Plastidis
  • Observaci N
  • Ensayo de observacio
  • La observaci n
  • OBSERVACI N
  • OBSERVACI N
  • Ocasiones De Observacio

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS