Observacion Espacios

Páginas: 9 (2072 palabras) Publicado: 15 de enero de 2013
Després de la realització dels individuals treballs de camp, i un cop reunides totes les impressions, creiem que es interessant destacar diversos punts en referència a les nostres observacions individuals.
Recorregut 1 Judith
Recorregut 1 Marta
En primer lloc, els primers recorreguts de la Judith i la Marta, són similars entre sí, doncs en ambdós casos, hi ha afluència de trànsit i de gent. Enel cas primer, l’avinguda Béjar, es una gran avinguda on hi ha gran quantitat de carrils per a transports així com un carril bici, i per tant, hi ha constant circulació es passi a l’hora que es passi. En el segon cas, l’Avinguda Jaume I, també posseeix gran afluència, doncs hi trobem bastants comerços, parades d’autobús on sempre espera gent i trànsit constant. En canvi, en el segon recorregut dela Sara, observem que tot i ser el centre històric i cultural de la ciutat, no observem masses establiments comercials, i tampoc massa afluència de gent. Podríem afirmar doncs, que tot i que siguin dos ciutats, el moviment de la ciutadania es diferent. Aquest fet es pot .donar per dues raons: d’una banda el fet de que Terrassa posseeix 200.000 habitants més que Cervera i d’altra banda, que en elrecorregut analitzat a Cervera, hi ha molt poca presencia de comerços, per tant, la gent no transita per aquesta zona.
Seguidament, tant al carrer Isidre Nonell com el Carrer Salmerón, són zones d’urbanització nova, amb poca afluència de gent. No obstant, no són zones conflictives.
D’altra banda, també hem observat diferències en els edificis. En el recorregut de la Sara, podem observar casesantigues i senyorials, que no superen els dos o tres pisos com a màxim, moltes d’elles daten del s.XIX. En canvi, a l’Avinguda Prat de la Riba, tot el que observem són edificis que superen els quatre pisos d’alçada, que daten dels anys 60’s doncs foren construïts en l’època en que la ciutat posseïa gran auge de l’indústria tèxtil. Al recorregut de la Judith, s’observen pisos de construcció recent,i per tant posseeixen zones verdes i bàsicament residencials.
Recorregut 2 Sara
Arrel d’aquest exercici d’observació, les tres components del grup hem pogut apreciar que mentre som vianants perdem molta essència de la vida dels carrers, doncs anem sumits en els nostres pensaments i per tant no prestem atenció al que succeeix al nostre entorn. No obstant gràcies aquest exercici, ens hem adonatque passen coses molt interessants al nostre entorn, i que al carrer trobes l’oportunitat de veure persones molt pintoresques i escenes de diferents caires i tipus.
En quant a la observació de la Sara, aquesta afirma, que degut a la poca afluència de gent, es sentia molt observada pels pocs transeünts, doncs deduïm que a la gent li era curiós veure algú observant i prenent notes. En canvi segonsla Judith i la Marta, no es van sentir observades, doncs Terrassa, es una ciutat amb gran trànsit de gent, la majoria amb presses i un destí fixa, per tant, no sorprèn veure algú prenent anotacions ni observant el seu entorn.
Seguint aquesta línea, també creiem que contra tot pronòstic hi ha moltes coses que observar amb una ciutat. Així doncs, un comença pels edificis, el paviment, lail·luminació,etc. També s’observen les relacions instantànies que es produeixen entre un grup de vianants en un moment determinat, una conversa curta, un joc de mirades. Per tant, tot i que les tres pensàvem que al carrer no hi passa res, en realitat, i fent referència al text de Manuel Delgado, la ciutat es un àmbit de comunicació molt ric.
Com a cloenda, ha estat una experiència molt positiva, ja que hempogut experimentar el treball de camp en un col·lectiu molt pròxim, les nostres respectives ciutats. A més a més, corroborem que el treball de camp és una feina tediosa, doncs cal educar la vista i saber com cal observar per tal d’aportar a les anotacions allò realment important. Finalment, creiem que la comparació ha estat molt rica gràcies a que una de les components del grup pertany a una...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Observación Espacio
  • Observación E Informe Espacio De La Practica Institucional Psicopedagogica
  • La Observacion
  • observacion
  • Observación
  • La Observacion
  • observacion
  • OBSERVACION

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS