Observando la evolución

Páginas: 2 (357 palabras) Publicado: 9 de junio de 2013
OBSERVANT L’EVOLUCIÓ

En determinades ocasions, es poden constituir al·lels en la constitució genètica d’una població. Aquets, poden no tenir cap funció o significat quan sorgeixen a causa d’unamutació. Tot i que en algun moment si es produeixen alteracions en el medi ambient, aquets caràcters poden adquirir una importància decisiva davant la selecció natural.

A continuació veurem un casrepresentatiu d’aquest fenomen, la papallona nocturna o biston betularia.

Aquest tipus d’insecte utilitzava el seu color gris clar per posar-se sobre els arbres coberts de líquens i així passarinadvertides per alguns depredadors com podien ser els ocells. L’any 1849 es va descobrir una varietat amb un to de gris mes fosc. Al cap d’un temps, aquestes que abans es consideraven mutants, jaconstituïen el 99% de la espècie. Així doncs, van observar que existia una correlació entre les papallones mes fosques i les zones industrialitzades.

El fet de tenir aquest gris mes obscur es degut al’adaptació en l’ambient, ja que els arbres estaven coberts de sutge que provocava que les papallones mes clares fossin ara les descobertes pels ocells.

Kettlewell volia demostrar aquesta hipòtesi, iper tal de fer-ho va alliberar els dos tipus de papallones en indrets diferents. Uns els va lliurar en una zona no contaminada i els altres en una zona industrial.
Quan va tornar per observar elsresultats va poder comprovar el que ell ja havia predit: que les papallones fosques de la zona industrial era el doble que les clares, i que en canvi a la zona no contaminada les fosques eren nomes lameitat que les clares.

Uns anys desprès, es va aconseguir reduir la contaminació degut a la disminució d’us del carbó, aquest fet va provocar que incrementes notablement la població de papallones decolor gris clar.

Un altre exemple pot ser el desenvolupament de resistència als insecticides. Degut a que des de que s’utilitzen aquets productes, mes de 200 especies s’han fet immunes i es...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Observaciones
  • observadores
  • Observaciones
  • Observando Al Observador
  • “Observaciones”
  • Observaciones
  • Observador de estado
  • observaciones

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS