Ocell de Foc

Páginas: 2 (460 palabras) Publicado: 16 de noviembre de 2014
L’Ocell de Foc era un membre de la colla del Cec de Cabrera, uns joglars que anaven de castell en castell cantant cançons i poemes. La colla estava formada pel cec de Cabrera, la joglaressa Matilde,el cavaller salvatge i l’Escarnidor d'ocells. L’Ocell de Foc no sabia d'on venia, ni qui eren els seus pares, ningú mai li havia explicat.

Un dia, de camí als castells de Rocablanca i Rocabruna,quan feia unes hores que havien sortit del castell de Peguera, els van assaltar uns cavallers del vescomte de Peguera, entre els quals es trobava l’Escarnidor d'Ocells, un veritable traïdor. Per sort,l’Ocell de Foc va tenir temps de fugir i aconsellat pel Cec de Cabrera va anar al monestir de Sant Fruitós, on en Berenguer de Foix li explicaria la veritat de la seva identitat.

De camí al monestir,coneix al Roc Destraler i en Rasclet. Conduït pels nous amics, el joglar arriba al monestir. Al monestir, l’Ocell de Foc es fa amic de l’Arnau, un noiet eixerit i aventurer, fill del comte deRocablanca. També coneix un monjo vell que no parla gaire, però que s’ofereix per ensenyar-li les arts de compondre cançons i així poder esdevenir un gran trobador. El monjo vell va resultar ser elBerenguer de Foix, qui finalment li va revelar els seus orígens. Li va explicar que el vescomte de Peguera el buscava per ser fill del trobador Aicart de Carcassona, fidel protector del successor a lacorona de Catalunya i Aragó, el rei En Jaume.

Per enxampar L’Ocell de Foc, el vescomte de Peguera organitzà un torneig de joglars i trobadors, i una justa de cavallers. El vescomte pretenia capturarl’Ocell de Foc i tots aquells que protegien el rei En Jaume i així impedir que el rei fos coronat a la majoria d'edat. Com a parany, va prometre que qui guanyés el combat de cavallers, obtindria lamà de la seva filla Carmesina. Com l’Arnau, estava enamorat de la Carmesina es va escapar del monestir per participar a la justa de cavallers i obtenir la mà de la seva estimada. L’Ocell de Foc...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • ocell de foc
  • ocell de foc
  • ocell de foc
  • Ocell
  • Las Focas
  • focas
  • focos
  • Focos

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS