Oci i temps de lleure per col·lectius especifics

Páginas: 33 (8214 palabras) Publicado: 5 de octubre de 2014

LASE

Qui som?
El taller ocupacional LASE, es va crear el 19 d’Octubre de 2005, amb l’objectiu de proporcionar l’activitat laboral, formació professional, cultural i atenció a persones amb discapacitat intel·lectual i amb minusvalidesa físiques o sensorials. Amb l’objectiu d’aconseguir la seva inserció social i a la realització personal mer millorar la qualitat de vida.

LASE, neix perpoder donar resposta a les necessitats que sorgien en un col·lectiu de persones discapacitades que, estan en una situació de dependència. Per això el nostre objectiu será millorar la seva qualitat de vida amb una sèrie de activitats i teràpies.

Quins serveis oferim?
Teràpia ocupacional
Ocupacional de inserció

El centre ocupacional té la persona com a eix central, i al seu voltant esdefineix la intervenció més apropiada i es concreten les activitats que es poden realitzan.
Formen part d’aquest grup aquelles persones que tenen una capacitat productiva limitada, insuficient per permetre una contractació laboral. ( Normalment persones amb nivell de disminució d’un 65%)
També, dediquem una part del temps per a realitzar les activitats d’ajustament personals per millorar l’autonomia dela persona i potenciar les seves habilitats.

Cada persona del centre realitza unes activitats específiques de la resta de companys, sempre d’acord amb les seves necessitats, els seus interessos, les seves capacitats...

Activitats que es desenvolupen:

Comunicació ( sistemes alternatius de comunicació, braille, internet..)
Cura de si mateix ( millora de la higiena, vestimenta,alimentació..)
Habilitats socals ( millorar la relació amb els altres.. )
Salut i seguretat (prevenció de malalties,sexualitat..)
Habilitats acadèmiques funcionals(manteniment de la lectura i escriptura, manualitats, informàtica..)
Lleure ( excursions, visites, celebracions...)

On ens trobem?
Estem distribuïts en un solar de 5.000 metres quadrats que consta de un gimnàs, piscina, diverses sales perfer els diferents tipus de tallers, vestuaris masculins i femenins, serveis, infermeria, àrea psicosocial, menjador, 2 patis ( un interior i altre exterior ) i zona d’aparcament.

Estem situats a :

Passeig vint-i-dos de Juliol, 158 - 08223 Terrassa ( Barcelona), a 3 minuts caminant de l’estació de Renfe Terrassa Nord
Telf: 93 786 47 19laseterrassa@hotmail.com
Fax: 93 788 00 54
T’HI ESPEREM!










Què és el Síndrome de Down?

El Síndrome de Down, es un trastorn genètic causat per la presència d’una còpia extra del cromosoma 21 en comptes dels dos habituals, de tal forma que les cèl·lules de aquestes persones tenen 47 cromosomes.
Aquest error congènit es produeix de forma natural i espontànea, sense que existeixi una justificacióaparent sobre la que poder actuar per impedir-lo.
El síndrome és caracteritzat per la presència d’un grau variable de retard mental i uns trets físics peculiars que li donen un aspecte recognoscible.
Aquest trastorn genètic afecta a 1 de cada 800 nadons.
Els problemes de salut que comporta són:
Defectes cardíacs
Defectes intestinals
Problemes de visió
Pèrdua de l’audició
InfeccionsProblemes de tiroides
Leucèmia
Pèrdues de la memòria

El Síndrome de Down deu el seu nom al metge britànic John Langdon Haydon Down, que va ser el primer a descriure en 1866 les característiques clíniques que tenien en comú un grup concret de persones, sense poder determinar la seva causa.Però, va ser al Juliol de 1958 quan el genetista francès Jérome Lejeune va descobrir que la síndromeconsisteix en una alteració cromosòmica del parell 21 i aquesta va ser la primera alteració cromosòmica coneguda en l’home. Aquest trastorn és la principal causa de discapacitat intel·lectual i l’alteració humana mes comú. La incidència augmenta amb l’edat materna, especialment si aquesta supera els 35 anys sent aquest l’únic factor de risc demostrat de tenir un fill amb Síndrome de Down.

ACTIVITATS...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • oci y temps de lleure en col.lectius especials
  • EL TEMPS NO PASSA PER MONTMARTRE
  • Lleure i Joaquim Franch
  • Per y duran i lleida
  • Pere Calders y El Temps
  • El Paper Del Temps De Lleure En La Societat Actual
  • Lesions per fred i calor
  • Silabo Estadistica II I Per

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS