Oda a Guynemer- Comentario de Texto

Páginas: 2 (309 palabras) Publicado: 4 de mayo de 2015
Oda a Guynemer, Josep Maria Junoy



Aquest cal·ligrama va ser escrit durant la primera guerra mundial, moment en que hi havia una crisi de valors i neix el cubisme, el realisme iel futurisme. El va escriure Josep Maria Junoy, un periodista, poeta i dibuixant català que e jove va viure a París, on va treballar de venedor de llibres i de marxant de pintura.Va ser un dels introductors de la poesia avantguardista a Catalunya i dirigí la revista avantguardista Troços.
Cap al 1930 es convertí al catolicisme i es decantà cap alneoclassicisme estètic i cap a l'apologètica en religió, raó per la qual va donar suport a Francisco Franco durant la guerra civil.
El cal·ligrama. És un text, de vegades tan sols unafrase o paraula, en què s'utilitza la disposició de les paraules, la tipografia o la cal·ligrafia per tal de representar el contingut del poema. Aquest en concret està dedicat a Guynemer,un pilot de combat francès de la Primera Guerra Mundial que obtingué 53 victòries. Era especialment estimat i aclamat pel poble francès, considerat un heroi de guerra.  mundial. El textdescriu l’acció d’un avió volant ,que porta algú que està ferit, mig mort. Les lletres grans ens informen on transcorre l’acció, i la forma de les lletres petites semblen informar delmoviment de l’avió, que està caient.
Es un poema clarament futurista, ja que hi ha un culte a les màquines, al perill, a la violència... El text no utilitza recursos mètrics. Elsrecurs utilitzat es el cal·ligrama, i d’acord amb el futurisme, no utilitza puntuació, només fa servir lletres majúscules.
Com a conclusió podríem destacar que l’autor vol expressar elseu sentiment envers el capità Guynemer. Fa una oda, una cant a un heroi. El cal·ligrama en si, es un bon exemple dels ideals avantguardistes catalans de la dècada de 1910.
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Comentari de text Oda a Espanya
  • Comentario de texto: oda a salinas
  • Comentari De Text: Oda A La Pàtria
  • Trabajo oda a guynemer
  • Comentario de texto del poema oda a la pàtria
  • comentario oda a la vida retirada
  • Comentario Oda Flor Gnido
  • Comentari Oda a Espanya

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS