ola mami

Páginas: 3 (649 palabras) Publicado: 4 de diciembre de 2014
1-Quines van ser les causes de la Revolció Francesa?A finals del segle XVIII, el regne de França, com la major part d'Europa, estava sotmesa a l'Antic Règim. Era, doncs, una societatestamental fonamentada en el privilegi i la propietat de la terra. La monarquia absoluta de Lluís XVI era incapaç de millorar la situació de crisi financera, fam i debilitat de la vella estructura de classes.Enseguida es produeixen un seguit de revoltes que conduïren a la revocació de l'Antic Règim.

2-Quin prces revolucionari va seguir la revolucio burgesa 1789-1792?La primera etapa revolucionària, la dela Monarquia constitucional (1789-1792), passa quan els membres del Tercer Estat realitzaren una revolta jurídica i es fan en Assemblea Nacional. Aquesta proclamà la sobirania nacional, la divisió depoders i el sufragi censatari, alhora que eliminà tots els vestigis de l'Antic Règim i promulgà la Declaració dels Drets de l'Home i del Ciutadà. Alhora esclatà una revolta popular en el camp i a París,revolta simbolitzada per la presa de la Bastilla. L'Assemblea Constituent, el 1791, aprovà la primera constitució.
La segona etapa va ser la de la Convenció Republicana (1792-1794). Els problemeseconòmics, socials i polítics se sumaren a l'oposició de la monarquia i l'aristocràcia, i causaren una nova onada revolucionària que desembocà en la instauració d'una república. El rei Lluís XVI va serjutjat, condemnat i executat. La Convenció va tenir un caràcter liberal, amb l'excepció del violent període jacobí.
La darrera etapa, la del Directori (1795-1799) va consolidar el poder dela burgesia que, per mantenir-se davant la pressió dels extrems monàrquics i de l'esquerra jacobina, promogué un cop d'estat (1799) encapçalat per Napoleó Bonaparte, amb el qual finalitza el períoderevolucionari

3-Quines 2 etapes i quines caracteristiques tenen l'epoca de la revolució democratica

4-ki va ser napaleo i de q va ser protagonista

5explica consolat a l'imperi

6-k va significar...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Mami
  • Tu mami
  • mamia
  • la mami
  • mami
  • mami
  • TU MAMI!
  • Mami

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS