Olaaaaaaa

Páginas: 2 (442 palabras) Publicado: 11 de febrero de 2013
CÀNCER de PELL
 
-Què és el càncer de pell?
Fa 30 anys, parlar de càncer de pell en una persona de menys de 40 anys era molt estrany. Avui en dia, degut a la major esperrança de vida, al canvi enles condicions socio-econòmiques i socials .I la disminució de la capa d'ozó,  és cada vegada més freqüent.
És un creixement anormal de les cèl.lules de la pell.

Quins tipus de càncer de pell hiha?
Hi ha tres tipus principals de càncer de pell:
CARCINOMA BASOCEL.LULAR:
-És el més freqüent i el menys perillós si es detecta a temps. Generalment aparèixer en les zones més exposades al sol.S'inicia amb una petita inflamació o enfonsament de la pell que pica , formant una crosta que no es cura mai.
-És un tipus de càncer que no es sol escampar a altres parts del cos, però si no es tractapot extendre's per sota la pell i arribar a l'os.
[pic]





CARCINOMA ESPINOCEL.LULAR:

-Generalment aparèix en les zones més exposades al sol, però pot sorgir en qualsevol lloc .Es mostracom una placa ulcerada, que adquireix grans dimensions. Si no es tracta es pot escampar als ganglis veïns i causar metàstasi.


[pic]


MELANOMA:
-És el tipus menys comú (4% del total decàncers de pell) però el més agressiu. Pot aparèixer en qualsevol zona de la pell. Les cèl.lules cancerígenes són els melanocits. Aquests es localitzen a l'epidermis i contenen melanina i altressubstàncies que donen color a la pell. Solen originar-se en les pigues i alguna vegada es manifesten com a l'aparició d'una nova piga.




[pic]
Quins factors poden afavorir l'aparició d'un càncerde pell?

-Hi ha diversos factors que poden incrementar el risc de càncer de pell:
- RAJOS UV :
- Els rajos UV (envelleixen la pell) i per rajos UVB (cremen la pell). Quan un pren el sol es posamoreno; aquesta és la resposta defensiva de la nostra pell davant dels danys que els UV li causen, però no serveix per evitar el càncer. El dany per rajos UV és acumulatiu, cosa que fa que el càncer...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Olaaaaaaa
  • Olaaaaaaa
  • olaaaaaaa
  • Olaaaaaaa sssii!

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS