olaaaaaaaaaaaaaaaa

Páginas: 3 (655 palabras) Publicado: 19 de noviembre de 2013
1.
Va ser el primer poeta modern de la literatura catalana de postguerra i el mes representatiu.
- Poeta, crític, traductor i lingüista català.
- El seu llibre més important és Les dones i elsdies (1968), recull dels seus 3 llibres: Da nuces pueris, Menja’t una cama i Teoria dels cossos.
- No va anar a l’escola fins als 10 anys.
- 1938: Desprès dels bombardeigs de reus s'exilia cap aFrança.
Tornar cap a reus a finals del 1941.
- 1943-45: Feu el servei militar
- 1968: Acaba la carrera de filosofia i lletres i és contractat com a professor de lingüística i crítica literària a la UAB.Van ser els anys de major activitat i reconeixement.
- Va iniciar la seva carrera literària amb mes de 40 anys.
- Al 1972 es va suïcidar.
El pare, Ricard Ferrater, era una persona culta ques'havia dedicat a la política. La família Ferrater es passava llargs períodes de temps a la Masia del Picarany; on van traslladar gran part de la seva biblioteca.
A més dels estudis de batxillerat,Gabriel Ferrater devorava els llibres que hi havia a la biblioteca familiar. Als tretze anys ja havia llegit La muntanya màgica i Els Buddenbrook de Mann i llegia, en la versió original, les novel·lesde Stendhal i Flaubert. Als catorze anys ja llegia Paul Verlaine i Les fleurs du mal de Baudelaire. Un autor que també li agradava molt era Edgar Allan Poe. 
El seu pare se sucidia al 51, al seva familiatenia una empresa de vins.
Va acceptar el càrrec com a director literari de Seix Barral. Aquest mateix any es va casar a Gibraltar amb la periodista americana Jill Jarrell;
Durant elcurs 1947–1948 Ferrater va matricular-se a la Facultat de Ciències Exactes de la Universitat de Barcelona però el tercer curs va abandonar els estudis. Quatre anys més tard va tornar a la Universitat matriculant-sede Filologia.



SIGNIFICAT:
Dos parts: la primera que va del vers I al VI, en la que el poeta descriu un dia de primavera del passat. En aquesta part tots els verbs són expressats en la forma...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • olaaaaaaaaaaaaaaaa

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS