Olakase

Páginas: 5 (1013 palabras) Publicado: 4 de marzo de 2013
2012-2013 3r ESO
Shakespeare
Català: El treball acadèmic


Qui és William Shakespeare? 3
Trajectòria 4
Obres 5
Pel·lícules i poemes6-7
Frases 8
Bibliografia 9

Qui és William Shakespeare?
William Shakespeare va néixer el 23 d'abril de 1564 i va morir el 23 d'abril de 1616 del calendari julià.
Shakespeare va ser un dramaturg, poeta iactor anglès, considerat un dels més grans de la literatura universal. Des de nen tenia inclinació cap al teatre. Actualment, molta gent el considera el dramaturg més gran de tots els temps. Les seves obres es representen més vegades i en major nombre de nacions que les de qualsevol altre escriptor.
Les obres de Shakespeare han estat traduïdes a les principals llengües i les seves obres dramàtiquescontinuen representant-se per tot el món. A més, moltes cites i neologismes de les seves obres han passat a formar part de l'ús quotidià, tant en l'anglès com en altres llengües. Amb el pas del temps, s'ha parlat molt sobre la seva vida, qüestionant la seva sexualitat, la seva afiliació religiosa, i l'autoria de les seves obres.
Va morir el 23 d’abril de 1616 a la seva ciutat natal, amb 52 anys. Diuenque va ser per culpa d’una forta febre provocada per la beguda. Les seves restes van ser sepultades en el presbiteri de l’església de la Santíssima Trinitat de Stratford.

TRAJECTÒRIA
Shakespeare, va ser el tercer de vuit germans. Va ser el primer fill home d’un comerciant i de Mary Arden. Va estudiar a l’escola de la seva localitat i, com primogènit home, estava destinat a succeït al seu pareen els negocis, que va ser regidor, traficava en guants, en cuir, en fusta i en blat de moro.
Es creu que va arribar a Londres cap al 1588 i, la primera vegada que tenim notícies de Shakespeare com a actor i autor és el 1592, en un escrit del dramaturg Robert Grenne. Grenne fa referència a Shakespeare en les frases : "Cor de tigre embolcallat en pell d'actor.", i "Es pensa que és l'únic quesacseja escenes del país."
De jove va integrar en la companyia d’actors “Del gran Chambelán”, i des del 1603 en la “Companyia del Rei” amb la que s’associa i per la que escriu totes les seves obres. Va tenir bones remuneracions, i la seva reputació literària es va anar afirmant.
Amb la reobertura dels teatres el 1594, Shakespeare s'associa a la companyia de Lord Chamberlain. Era una època en quèfaltaven autors, la qual cosa era una gran oportunitat per a William. En poc més de dos anys escriurà Romeo i Julieta, El somni d'una nit d'estiu, Ricard II, El mercader de Venècia i L'amansiment de la fúria. Amb totes aquestes obres inaugura un estil dramàtic nou: un estil poètic, refinat i enginyós, en el qual la musicalitat del vers gairebé és tan important com l'acció mateixa.

OBRES
Lesseves obres són meditacions sintètiques sobre l’amor, la mort, la fidelitat, la vellesa, etc. L’ambigüitat del llenguatge i dels sers és un dels temes principals en les seves obres.
Entre les seves principals obres tenim:
* Romeu i Julieta (1594-1595, tragèdia)
* Somni d’una nit d’estiu (1595-1596, comèdia)
* El mercader de Venècia (1596-1597, comèdia)
* Hamlet (1600-1601, dramahistòric)
* Otel·lo (1604, tragèdia)
* Macbeth (1606, tragèdia)
* El rei Lear (16008, tragèdia)
* La comedia dels errors (comèdia)
* Conte d’hivern (comèdia)
* Ricard lll (drama històric)
* Toilos i crèssida (tragèdia)
* La tempesta (comèdia)
* La nit de reis (comèdia)
* Entre molts d’altres.

PEL·LÍCULES
S'han produït unes 250 pel·lícules basades en...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • olakease
  • olakase
  • olakase
  • olakase
  • olakase
  • olakase
  • olakase
  • olakase

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS