ole cabezas

Páginas: 3 (588 palabras) Publicado: 6 de mayo de 2014
Fitxa tècnica :
Nom de l'obra : Vila Savoia
Arquitecte : Le Corbusier
Localització : Poissy ( França )
Estil: Racionalisme
Cronologia: 1928-1931
Materials : Acer , vidre i ciment .Descripció formal:( maqueta que acabarà fent-se una arquitectura).
És una casa unifamiliar , situada en una zona enjardinada . A més , el color blanc de les parets, ressalta i contribueix al seu aïllament.
L'edifici està sostingut per columnes que es troben a la planta baixa . A la planta superior predomina els murs horitzontals , de color blanc , que són recorreguts d'extrem a extrem per uns tramscoberts per vidrieres , que permeten passar la llum a l'espai interior . Sobre la planta d’habitatge trobem un espai corb, de color blanc . La casa està coberta per un terrat pla amb una estructuracurvelinia. Es contraposa d'una manera clara la línia repta i la línia corba .
Els materials de construcció són el formigó armat , el ferro i el vidre . L'ús de materials industrialitzats permet unagran fluïdesa plàstica , i facilita la construcció en esquelet.
L'habitatge presenta en el seu conjunt una planta quadrada , que s'assembla a una caixa , elevada del terra mitjançant una sèrie depilons sense decoració . Amb quatre façanes iguals , orientades als quatre punts cardinals . Les façanes obertes , amb finestres corredisses deixen passar la llum a tota la casa i possibiliten lacontemplació del paisatge , i la integració amb la natura.
La vila s'organitza verticalment en tres altures . La planta baixa -en forma d'U - de paret corba , té el garatge i les habitacions del servei i unvestíbul des d'on arrenca l'escala i la rampa que vertebra i comunica tot l'edifici . El primer pis , hi la residència familiar . En ella es troba el menjador , sala d'estar , dormitoris , cuina , banyi una terrassa jardí . Amb gran obertures apaïsats oberts a l'exterior . Finalment , a la tercera planta de la terrassa amb solàrium i amb algunes superfícies enjardinades , concebut com a...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • ole,ole y ole
  • ole ole
  • ole ole i ole
  • el oleo
  • Oleo
  • olee
  • oleo
  • oleo

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS