oleohidràulica

Páginas: 2 (369 palabras) Publicado: 6 de febrero de 2015
La hidràulica i l’oleohidràulica.

1. Explica quins són els orígens de la hidràulica.
Segons el text, l’hidràulica és una tècnica que va començar a utilitzar-se aproximadament a l’any 250 aC, onArquímedes ja havia començat a investigar alguns principis de l’hidràulica.
Però, la primera roda hidràulica va ser construïda a Occident que va ser obra de l’enginyer Vitruvi al segle I aC.
A més amés, també podem destacar a Blaise Pascal, que va ser el gran precursor de la hidràulica ja que l’any 1653 va descobrir un gran principi que va acabar portant el seu nom, més endavant, basat en elprincipi de Pascal es va construir una premsa hidràulica que va ser ideada per el mecànic britànic Joseph Bramah al segle XVIII.
2. Esmenta tres aplicacions de la hidràulica utilitzades a l’antiguitat.Antigament, la hidràulica s’utilitzava principalment en sistemes de regadiu i distribució d’aigua per ciutats.
Més endavant, després del descobriment de Blaise Pascal, es van desenvolupar tècniquesde transmissió mitjançant fluids confinats a recipients i canonades que eren controlats per vàlvules i accessoris que es van desenvolupar posteriorment.
I també, a l’antiguitat gràcies a el mecànicbritànic Joseph Bramah es va construir la premsa hidràulica, on utilitzava un líquid transmissor d’energia i que era accionada mitjançant una bomba manual.
3. a) Qui va ser Blaise Pascal? b) En quèconsisteix el principi que porta el seu nom?
Blaise Pascal, va ser un gran precursor de la hidràulica, l’any 1653 va descobrir el principi que va acabar rebent el seu nom, es considera un delsprincipis fonamentals de la hidrostàtica, el qual, funciona amb la pressió exercida en qualsevol punt del fluid, que acaba omplint totalment l’espai que el limita i es transmet integrament en totes lesdireccions.
4. Explica el funcionament de la premsa hidràulica de Joseph Bramah.
Es tractava d’una premsa, que utilitzava aigua com a líquid transmissor d’energia i que era accionada mitjançant una...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Oleohidraulica
  • “Oleohidráulica ’’
  • Oleohidraulica.
  • Oleohidraulica
  • oleohidraulica
  • oleohidraulica
  • oleohidraulica
  • Bomba Oleohidraulica

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS