Olga

Páginas: 9 (2246 palabras) Publicado: 16 de octubre de 2014
http://html.rincondelvago.com/la-placa-del-diamant_merce-rodoreda_4.html
http://html.rincondelvago.com/la-placa-del-diamant_merce-rodoreda_4.html
http://html.rincondelvago.com/la-placa-del-diamant_merce-rodoreda_4.html
http://html.rincondelvago.com/la-placa-del-diamant_merce-rodoreda_4.htmlhttp://html.rincondelvago.com/la-placa-del-diamant_merce-rodoreda_4.htmlhttp://html.rincondelvago.com/la-placa-del-diamant_merce-rodoreda_4.htmlhttp://html.rincondelvago.com/la-placa-del-diamant_merce-rodoreda_4.htmlhttp://html.rincondelvago.com/la-placa-del-diamant_merce-rodoreda_4.htmlhttp://html.rincondelvago.com/la-placa-del-diamant_merce-rodoreda_4.htmlhttp://html.rincondelvago.com/la-placa-del-diamant_merce-rodoreda_4.htmlhttp://html.rincondelvago.com/la-placa-del-diamant_merce-rodoreda_4.htmlhttp://html.rincondelvago.com/la-placa-del-diamant_merce-rodoreda_4.htmlhttp://html.rincondelvago.com/la-placa-del-diamant_merce-rodoreda_4.htmlhttp://html.rincondelvago.com/la-placa-del-diamant_merce-rodoreda_4.htmlhttp://html.rincondelvago.com/la-placa-del-diamant_merce-rodoreda_4.htmlhttp://html.rincondelvago.com/la-placa-del-diamant_merce-rodoreda_4.htmlhttp://html.rincondelvago.com/la-placa-del-diamant_merce-rodoreda_4.htmlhttp://html.rincondelvago.com/la-placa-del-diamant_merce-rodoreda_4.htmlhttp://html.rincondelvago.com/la-placa-del-diamant_merce-rodoreda_4.htmlhttp://html.rincondelvago.com/la-placa-del-diamant_merce-rodoreda_4.htmlhttp://html.rincondelvago.com/la-placa-del-diamant_merce-rodoreda_4.htmlhttp://html.rincondelvago.com/la-placa-del-diamant_merce-rodoreda_4.htmlhttp://html.rincondelvago.com/la-placa-del-diamant_merce-rodoreda_4.htmlEl pare de Colometa va morir però ella no va patirmassa. Quimet va tornar però tenia tuberculosi. La Julieta es vahaver de portar al nen a una colònia de Barcelona perquè poguésmenjar. Toni estava molt trist encara que la senyora Enriquetal'anava a visitar tots els diumenges.

Un dia un milicià anà a casa i li digué a ColometaqueQuimet i Cintet havien mort i li va donar el rellotge d'enQuimet.

Un dia Griselda va anar a visitar-la i va dir-li queMateu encara era viu. Toni va tornar molt canviat de la colònia peròno va dir res.

El darrer hivern va ser el pitjor , ja que no hi haviamenjar i va tenir que vendre tot per a poder viure. Mateu va morirafusellat en una plaça.

Colometa quan no va tenir res mes per vendre vaanar ademanar treball a la casa dels senyors on treballava abans, però novaren voler, perque deien que no tenien sous i que els comprometia enla situacio que estaven. Va trobar un treball, però delirava i vapensar en matar als seus dos fills injectant-los salfumant amb unaagulla mentre dormien, perquè es moririen de fam de totes maneres.Després s'ho faria a ella. A l'endemà va sortir al carrerperòsense diners, no sabia que anava a fer al carrer i es va posar acaminar darrere d´una dona sense saber on anava.

Al següent dia, va anar a l'agrogueria a comprarsalfumant, però l´adroguer li va oferir treballar netejant allà, iacceptà. No va necessitar l'ampolla de salfumant.

Va començar a treballar netejant a la casa del´adroguer i gràcies a ell podia portar menjar cada dia als seusnens.L'adroguer la invità el diumenge a anar a la seva casa i li vademanar matrimoni, ja que ell volia una família i ell no no podiafecundar-la. Al final es casaren i li va donar tot el que ellanecessitava. Antoni li digué que havia contratat una dona de laneteja, ja que ella no s´havia casat per estar netejant.

Toni estimava molt a Antoni però Rita no gaire. Rita vafer la comunió i aquell mateixdia li digué a la seva mare quehavia tornat de la guerra a casa el pare d'una amiga seva quesuposadament era mort, i Colometa va començar a viure atemorida, méso menys 2 o 3 anys. Colometa no sortia al carrer per a rés. Ritavolia estudiar idiomes i Antoni acceptà.

Un dia Antoni li digué a en Toni que es pensés quevolia estudiar mes endavant i ell li va dir queEl pare de Colometa va morir però...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • olga
  • olgA
  • Olga
  • Olga
  • olga
  • Olga
  • Olgaa
  • Olga

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS