oligopoli

Páginas: 3 (519 palabras) Publicado: 10 de marzo de 2014
i) L'oligopoli :característiques més rellevants

L'oligopoli és una estructura de mercat que es caracteritzada per estar format per poques empreses més o menys grans que ofereixen productessimilars o idèntics i gaudeixen d’un cert poder de mercat on sorgeix una tensió entre la cooperació per l’equilibri de mercat i l’ interès personal.
Els mercats oligopolistes obtenen la millor situaciósi cooperen entre sí ja que això els garanteix assolir el mateix resultat que els monopolis (controlar el mercat i fixar el preu).
D’altra banda, si no cooperen entre ells i busquen prioritàriamentel seu propi benefici no arriben al resultat que maximitzaria el benefici conjunt .El resultat de les accions d’empresa guiades per aquest interès personal els condueix a l'equilibri Nash i no alresultat del mercat competitiu .
L’ Equilibri de Nash és la situació en què els agents econòmics interactuen entre si i
trien cadascun la seva millor estratègia , donades les estratègies que han triattots els
altres. En aquest equilibri es produeix una quantitat superior a la que produiria el monopoli però inferior a la que produiria la competència, per tant, quan les empreses d'un oligopolitrien individualment la producció per maximitzar els beneficis , produeixen una quantitat superior a la que produiria un monopoli i inferior a la que produiria la competència .
A mesura que augmenta elnombre de venedors d'un oligopoli , un mercat
oligopolístic s'assembla cada vegada més a un mercat competitiu . El preu s'aproxima
al cost marginal i la quantitat produïda s'aproxima al nivellsocialment eficient. Tant si cooperen com si no cooperen , l'oligopoli és capaç d'obtenir alts beneficis , no tants com el
monopoli , però si més que la competència perfecta . Aquesta situació debeneficis atraurà nous productors , la qual cosa suposarà un augment de la producció i una reducció del preu .
El procés d'entrada de competidors es mantindrà mentre les empreses del sector obtinguin...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • El oligopolio
  • que es un oligopolio
  • Oligopolio
  • Los oligopolios
  • Oligopolio
  • oligopolio
  • OLIGOPOLIO
  • oligopolio

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS