Olimpia

Páginas: 4 (883 palabras) Publicado: 2 de diciembre de 2013
Olimpia

1.Fixta Tècnica:
Títol: Olimpia.
Autor/a: Éduoard Manet.
Situació: Museu d’Orsay, París, França.
Etapa i moviment pictòric: Impresionisme, a pesar de la seua evident continuïtat ambel realisme, és considerat el precedent més directe de la gran renovació pictòrica de l'últim quart del segle, que en estos quadros encara no estava present.
Època histórica-cultural: Segona meitatdel segle XIX.

2.Anàl·lisi formal:
Descripció:
Tema: El pintor presenta la figura d'una prostituta d'alt upa, nua, tombada sobre un divan, acompanyada de la seua dama i d'un gat negre. La model queva posar per al quadro va ser Victorine Meurent, favorita de Manet i amant del fotògraf Nadar. La principal font d'inspiració és la Venus d'Urbino de Ticià. No obstant això, la novetat que aportaManet és que es tracta d'una dona de carn i ossos, oblidant la relació amb la mitologia o l'oriental. És a dir, es tracta d'una escena contemporània inspirada en una poesia de Baudelaire dedicada a unacortesana.
Tècnica emprada: Oli.
Suport: Llenç.
Elements formals:
Factura: La pinzellada de Manet és molt segura, definix amb brillantor els detalls de les teles i empra la taca per a les flors oles cortines verdes del fons. La seua disposició en el llenç a través de pinzellades soltes de colors purs, que no es mesclen en la paleta del pintor sinó en la retina de l'espectador, accentuant elscontrastos per l'oposició dels complementaris, i buscant els efectes de vibració i llum reflectida.
Composició: El llenguatge empleat en esta imatge és molt més audaç que en obres anteriors; de noula figura es retalla sobre un fons neutre, les línies dels contorns estan perfectament definides, destacant el valor otorgat per Manet al dibuix com li havia indicat el seu mestre, Couture. La bellafigura d'Olímpia mira amb desvergonyiment a l'espectador, com si d'un client es tractara; el seu sensual cos s'oferix amb les sabates de tacó posats, augmentant així el concepte de realisme aprés de...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • las olimpiadas
  • Olimpiadas
  • olimpiadas
  • Las Olimpiadas
  • Las olimpiadas
  • Olimpiadas
  • Olimpiadas
  • Olimpiadas

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS