oliver twist

Páginas: 34 (8378 palabras) Publicado: 4 de noviembre de 2013
El naixement d´Oliver


En un hospici d'un poble d'Anglaterra, amb l'ajuda d'un medique i una anciana a qui li agradava beure, en una habitació amb poca llum i després de diversos intents i molts esforços va nàixer Oliver.
La jove mare a qui s'havien trobat en el carrer arribe a l'hospici la nit anterior. Portava les sabates destrossats de tant de caminar, ningú sàvia a on anava, ni d'onvènia. Al poc de donar a llum va morir.
Al xiquet el van alimentar amb biberó i pas els seus primers mesos de vida en l'hospici després ho van manar a un orfenat, en este entorn lúgubre Oliver va créixer, pàl•lid i prim.
El dia que Oliver va complir nou anys , la senyora Mann li anuncie la visita del senyor Bumble,. Bumble era el bidell de l'hospici i s'encarregava de totes les qüestions relacionadesamb els pobres de la regió.
Bumble es porta a Oliver de nou a l'hospici i ho presenta la junta. En un gran saló Oliver es troba enfront de huit o deu ancians vestits de negre que estaven al contorn d'una taula.
Oliver estava tan espantat per la situació que quan li pregunten el seu nom no va ser capaç de contestar, això fa pensar a la junta que Oliver és simple i que no val molt. Li expliquenque ha anat a l'hospici per a ser educat però que com la parròquia no té molts diners, el poc que tenen no ho van a gastar amb inútils, així que li informen que a partir de l'endemà aprendrà un ofici.



Oliver demana més menjar

Abans de la sis del matí un vigilant toca la campana per a despertar als xics. Els xics s'alcen rapidamente es mengen un ració de farinetes i acudixen ala fabrica del costat de l'hospici on comencen la seua jornada laboral. El lloc de treball és horrible esta bruta i mal ventilada. La tasca que li assignen a Oliver consisstia a desfer amb les mans trossos de caps i CORDES utilizades dels vaixells perqué les pogueren torna a fer servir.
Els xics de l'hospici treballaven de sol a sol, sis dies de la setmana.
Oliver passava mes fam qque quan estavaamb la senyora Mann. Cada xic rebia un plat de farinetes tres vegades al dia. A altres de les farinetes dos vegades a la setmana cada xic rebia una ceba i els dies festius una peça de pa. Però els xics que estaven en edat de créixer passaven fam, tot el dia treballant i poca menjar. Un dia es van reunir no podien seguir així o els donaven mes menjar o acabarien menjant-se els uns als altres,havien de demanar mes menjar.
Els xics van sortejar qui tènia que demanar mes menjar i li toque a Oliver. Res mes acabar-se el plat, un dels xics li fa un senyal a Oliver, era el moment de demanar mes menjar. Oliver amb el plat en la mà es dirigix al cuiner i li demana mes. El cuiner s'ofés tant que va ser a cridar el senyor Bumble.
El senyor Bumble li va donar a Oliver una palissa amb el bastó i hova tancar en la seua habitació mes d'una setmana. Els membres de la junta a l'assabentar-se del que havia passat van decidir que entregarien a Oliver a alguna persona que li ensenyara un ofici, no seguiria mes en l'hospici, van penjar un cartell en la porta oferint al xic. L'enterrador del poble al passejar per la porta de l'hospici i veure el cartell, va decidir emportar-se a Oliver perquètreballara amb el.




El primer ofici d´Oliver



El senyor Sowerberry era l'enterrador del poble, després d'arribar a un acord econòmic amb el senyor Bumble es porte a Oliver a sa casa. La primera nit Oliver va dormir entre taüts. Al matí següent ho van despertar i li van donar el desdejuni, encara que el t'estava va fregir i el pa dur, era el millor desdejuni que havia pres mai.A Oliver li van encomanar la tasca de formar part de la comitiva fúnebre, això donava mes categoria a l'enterrador i li va permetre pujar les tarifes.
Al cap d'un mes, Oliver va ser contractat formalment com a aprenent. L'altre jove ajudant de l'enterrador Noah Claypole cada vegada ho tractava pitjor. Una nit mentres esperaven el sopar, el senyor Claypole sac el tema de l'orfandat. Noah, no va...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • OLIVER TWIST
  • Oliver Twist
  • oliver twist
  • Oliver Twist
  • Oliver twist
  • Oliver Twist
  • Oliver twist
  • Oliver twist

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS