olle

Páginas: 5 (1057 palabras) Publicado: 28 de marzo de 2014
1- NEUROINMUNOLOGIA:
Branca de la immunologia que estudia no només els fenòmens immunològics en el cervell, sinó també els centres nerviosos que intervenen en la resposta immune.
També es podria definir de la següent manera: És l'estudi de les interaccions que ocorren entre la seva percepció del món, la seva conducta, el seu cervell i el seu sistema immunològic, aquest camp estudia lacomprovable interacció que ocorre entre els processos psicològics i fisiològics de l'ésser humà.


2- NEUROLOGIA:
La Neurologia és l'especialitat mèdica que estudia l'estructura, funció i desenvolupament dels sistemes Nerviós-Central i Perifèric en estat normal i patològic, utilitzant totes les tècniques d'estudi, diagnòstic i tractament actualment en ús o que poden desenvolupar-se en el futur.
LaNeurologia s'ocupa de forma integral de l'assistència mèdica del malalt neurològic, de la docència en les matèries que afecten al Sistema nerviós i de la recerca tant bàsica com d'aplicació clínica dins del camp de les neurociències. El neuròleg és el metge que exerceix l'especialitat de Neurologia dominant tots els coneixements i tècniques especials que permeten dur a terme l'assistència,investigació i ensenyament de l'especialitat. El camp d'acció de l'especialitat abasta les àrees assistencial, docent i investigadora.


3-NEUROCIRURGIA:
La neurocirurgia és l'especialitat mèdica que s'encarrega del maneig quirúrgic i no quirúrgic (incloent l'educació, prevenció, diagnòstic, avaluació, tractament, cures intensives, i rehabilitació) de determinades patologies del sistema nervióscentral, perifèric i vegetatiu, incloent les seves estructures vasculars , l'avaluació i el tractament de processos patològics que modifiquen la funció o l'activitat del sistema nerviós, incloent la hipòfisi i el tractament quirúrgic del dolor.


4-NEUROFISOLOGIA:
Branca de la fisiologia que estudia el funcionament del sistema nerviós. S'interessa per conèixer els principis que vinculen l'anatomiai fisiologia del cervell amb l'aprenentatge, la percepció, la motricitat i la cognició.
s'interessen per: com les neurones produeixen els impulsos nerviosos, com es connecten les neurones entre elles, quina relació hi ha entre les connexions neuronals i les conductes específiques i que forma l'aprenentatge modifica les neurones i les seves connexions.


5-NEUROFARMACOLOGIA:
Laneurofarmacologia Clínica és l'especialitat mèdica que avalua els efectes dels fàrmacs en l'espècie humana, tant en la població general, com en subgrups específics i en pacients concrets. Aquesta avaluació se centra en la relació entre els efectes terapèutics (beneficis), els efectes indesitjables (riscos) i els costos de les intervencions terapèutiques i inclou l'eficàcia, seguretat, efectivitat i eficiència.Per a això, utilitza coneixements i mètodes propis, basats en la medicina, la Farmacologia i l'Epidemiologia.


6- ENDOCRINOLOGIA:
L'endocrinologia és un camp de la ciència que s'encarrega de l'estudi de la síntesi, secreció, funció hormonal, i dels mecanismes de regulació de la secreció hormonal. L'endocrinologia és molt àmplia pel fet que són moltes les hormones del cos i més les sevesalteracions. En un llibre per a clínics i pediatres que vaig publicar el 2004 vaig enumerar 109 problemes més o menys freqüents de l'especialitat.


7- PSIQUIATRIA:
la psiquiatria és una especialitat bàsica de la medicina per el seu caràcter troncal i la seva interrelació i implicació amb la resta d'especialitats, en què els fenòmens psíquics i de conducta intervenen en l'etiologia i / osimptomatologia, o bé destaquen com a factors a valorar en la profilaxi, evolució, tractament i rehabilitació dels malalts.
La psiquiatria es correspon amb l'àmbit del saber mèdic que s'ocupa de l'estudi, coneixement, explicació, diagnòstic, tractament i rehabilitació dels trastorns mentals en base de l'observació clínica i la investigació científica.


8- PSICOLOGIA:
La psicologia mèdica també...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Olle cy
  • olle
  • Olle no
  • olle
  • Carmen ollé
  • olle k t paza respeta plox
  • Olle k t paza
  • Olle ke riko

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS