olo o que moni

Páginas: 3 (642 palabras) Publicado: 27 de octubre de 2013
Miguel Angel Estevez
Els rapers
Origen
A finals dels anys 60s i 70s un nou gènere artístic sorgeix en les barriades pobres de New York. Influenciat pel soul, el funk, el reggae, i fins i totritmes llatins. A poc a poc els seguidors del gènere, que en general eren nois de raça negra i d'origen molt humil que oprimits comencen a crear un gènere on per a ells l'opressió no existia, on ellssentir-se part d'alguna cosa i que mes tard va esdevenir un estil de vida. Estil que va arribar al seu punt més alt a mitjans dels 90, sempre patint canvis i tendències però sempre amb la mateixaideologia.
Ideologia
El hip hop no defineix simplement un gènere musical o un estil de vestimenta, si no tota una particular ideologia compromesa en molts aspectes amb el social, el polític i de més o menysforma amb la vida urbana, o almenys va ser així en els seus inicis . Ja que els seus líriques freqüentment es referien a la lluita de les classes pobres negres en una societat blanca, la recercad'una identitat pròpia en un context urbà i caòtic.
Després la maquinària de la indústria musical es va interessar en el gènere (a mitjans dels anys 80 i 90 s), va ser transformant fins convertir-lo enun producte de consum massiu. Alhora, dos factors decisius l'han influenciat globalment: d'una banda, l'apologia a un estil de vida amb més referència als barris baixos, que estava unit amb l'úsd'armes, drogues o lluites entre bandes dins del barri, i d'altra banda el materialisme, la idealització d'una manera de vida banal, on l'exhibició de vestits costosos (Gucci, Versace) licors (com Cristal iRémi Martin) actuacions Mercedes Benz, oblidant la ideologia principal del Hip Hop.
Aquests grups han estat criticats per la gent que creu que és una forma de vida violenta referent a l'ús d'armes idrogues, però tot això és una forma de veure el Hip Hop d'una manera equivocada oblidant del seu origen mateix.
El hip hop ha variat molt en el seu transcurs cap a Llatinoamèrica i Espanya...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • oloa
  • Olo Olo
  • oloa
  • Moni
  • Moni
  • Monia
  • -,Olo
  • el olo

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS