Olor de Colònia

Páginas: 4 (898 palabras) Publicado: 26 de noviembre de 2014

OLOR DE COLÒNIA























Queralt Penedès Fradera
4rt B
INS Alexandre Satorrras


FITXA TÈCNICA:

Títol: Olor de Colònia
Autor/a: Sílvia AlcàntaraEditorial: Edicions de 1984
Col·lecció: Mirmanda
Gènere: Novel·la històrica
Any d'edició: 2009
Lloc d'edició: Barcelona

ARGUMENT:
El tema central de la novel·la Olor de Colònia és la vida a unacolònia tèxtil als anys 50, com s'hi vivia, com s'organitzava la feina...
El desencadenant d'aquesta història és un incendi que crema dins de la fàbrica, incendi en el qual mort l'Isidre. Aquest fetés l'inici d'una llarga i precisa descripció de la vida a la collònia, com s'hi vivia i les coses que s'hi feien.
Entrant casa per casa l'autora del llibre ens dóna a conèixer com és cada personatge,com pensa i què sent. Tots aquests personatges eren al mateix temps companys de feina, veïns, amics o família ja que la col·lònia no només era els llocs de treball i les fàbriques, sinó que també eral'església, l'escola, les botigues, les cases... I al voltant d'aquests llocs s'hi crea una petita societat. Una societat, podríem dir que quasibé feudal, que a través dels personatges mostra temescom l'amor, l'amistat, l'enveja, la traïció, la por, els secrets, la opresió per part dels amos...
Com he dit abans el desencadenant de la història és l'incendi en el qual mort l'Isidre. L'Isidre eral'escrivent de la colònia i la seva mort trastoca la vida de la colònia ja que és la primera vegada que mort algú en aquestes circumstàncies.
Amb aquesta mort és quan entra el Climent a l'història,el personatge que reemplaçarà el lloc del l'escrivent i antic amor adolescent de Teresa, la vidua de l'Isidre.
Passar a ocupar el lloc de comptable també comporta un sou més elevat i disposar d'unacasa al carrer dels “importants”, raó per la qual Teresa ha d'abandonar casa seva i cedir-la a en Climent i família.
I a partir d'aquí, amb totes les xafarderies, comentaris i suposicions de la gent...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • olor de colonia
  • Personatges Olor De Colònia
  • Olor De Colonia Silvia Alcantara
  • Los Olores
  • El por qué del olor
  • el olor
  • olores
  • olores

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS