ONES DE RÀDIO I CAMPS ELECTROMAGNÈTICS

Páginas: 2 (398 palabras) Publicado: 20 de septiembre de 2015
ONES DE RÀDIO I CAMPS ELECTROMAGNÈTICS
Introducció
Realitzem aquesta practica amb l’objectiu de veure com s’utilitza una antena emissora i una de receptora de ràdio i veure com intervenen els campselèctrics i magnètics pel funcionament d’una ràdio, és a dir, relacionar-ho amb el camp electromagnètic. La simulació representa una antena emissora i una de receptora. Si fem oscil·lar un electró del’antena emissora veiem que comença a oscil·lar un altre electró de l’antena receptora amb la mateixa freqüència.
Forces sobre l'electró.
-Què observes?
Els electrons emissor i receptor descriuen unmoviment harmònic simple. A la simulació veiem la força que actuaria sobre un electró en cada posició. Quan l'electró es mou cap avall, la força va cap amunt; per tant, l'electró frena fins ques'atura. En aquest instant la força és màxima i l'electró es troba en la posició més baixa, que és la màxima amplitud. Quan l'electró es mou cap amunt passa el contrari.
-Dibuixa l'ona que s'origina i lesforces sobre l'electró. Recorda el que ja saps del MHS i de les ones.






-En quina posició s'anul·la la força? En la posició d'equilibri la força és zero.
-Què li passa a l'electró del receptor?L'electró del receptor rep una força menor; per tant, l'amplitud del moviment que fa és més petita
-Proveu a variar la freqüència i l'amplitud d'oscil·lació de l'electró. El resultat és el queesperàveu? Si variem la freqüència i l’amplitud modificarem la velocitat de l’electró, per tant la de l’ona, i l’amplitud d’ona .
Camp elèctric radiant.
-El camp elèctric és uniforme? No és uniforme perquèla intensitat de la força i del camp elèctric disminueixen amb la distància.
-Va en el mateix sentit o en sentit contrari a la força? Per què? El camp elèctric va en sentit contrari a la força perquèla càrrega és negativa.
-En quina posició s'anul·la el camp elèctric? Quan passa per la posició d’equilibri la força elèctrica val 0, per tant, s’anul·la el camp.
-Com es produeix aquest camp...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • RADIOS ATOMICOS Y I NICOS2010
  • Catalans i Espanyols Als Camps De Concentracio Nazi
  • Ones, Efecte Doppler, Espectres i Galàxies
  • Ones, llum i so
  • Les Ones, La Llum I El So
  • ones
  • Traject ria i velocitat d ones s smiques
  • I Love Radio Rock

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS