Ones sonores

Páginas: 3 (553 palabras) Publicado: 24 de marzo de 2014
Treball: Ones sonores
Curs 2013-2014

Batxillerat: Departament Ciències




1. Quin tipus d’ona sonora és el so? Explica el seu mecanisme de formació.
Busca exemples quotidians d’onessonores.

En un sòlid es comporta com a una ona transversal, en canvi, en un medi gasós o líquid es comporta com a una de longitudinal. Una ona sonora es forma per el canvi de pressió (compressions idilatacions) en un medi. Un exemple seria la veu humana.

2. Quins són els límits de freqüència de les ones sonores perquè siguin audibles per l’orella humana? Quina relació hi ha entre freqüènciai energia?

Els límits es troben entre els 20Hz i els 20kHz. Si el so té una freqüència inferior als 20Hz diem que és infrasònica, i si supera els 20kHz diem que es ultrasònica.



3. Quinfonament físic té que els indis posessin l’orella a terra per determinar la presencia de soldats en el seu territori? Indica com varia la velocitat de propagació del so segons el medi sigui sòlid,líquid o gasos.

Els soldats es sentien abans per la vibració del terra que la del aire, ja que les partícules en un sòlid estan més juntes i cohesionades que en un gas, així que, la velocitat depropagació del so és més alta en un sòlid que en un líquid, i és més alta en un líquid que en un sòlid.

4. Quines són les qualitats dels sons? Indica a quina magnitud física va lligada cada qualitat.Altura: indica si el so és greu o agut i es mesura en hertzs (Hz).
Durada: és el temps durant el qual es manté el so, es mesura en segons (s).
Timbre o color: Es defineix com la qualitat del so.Cada cos sonor vibra d'una manera diferent, les diferències es donen no solament per la naturalesa del cos sonor (fusta, metall, pell tensada, etc), no es pot mesurar.
Intensitat: és la quantitatd'energia acústica que conté un so. Es mesura en decibels (dB).

5. Quina és la fórmula per calcular el nivell d’intensitat sonora?




Problema 1: Raona si l’orella humana és capaç de percebre...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Ones sonores
  • ones
  • El estado de Sonora
  • SONORA
  • sonora
  • Sonora
  • Estado de sonora
  • Sonora

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS