Operaciong Galgo

Páginas: 10 (2361 palabras) Publicado: 15 de abril de 2012
TREBALL D'ALTERNATIVA: OPERACIÓ LLEBRER

O.PRESENTACIÓ:
El treball de Nadal d'Alternativa el faré sobre una operació que ha dut a terme la Guàrdia civil a Espanya les últimes setmanes per tal de desmantelar una red de dopatge.
He escollit aquest tema perquè ha estat una notícia molt comentada l'últim mes i ha evolucionat des de ser primera plana a quasi bé no comentar-se res.
Crec que és untema interessant ja que mentre he buscat informació m'he sentit un detectiu buscant pistes per destapar algun cas.
El que faré en les próximes pàgines és explicar tot l'entramat de l'operació: implicats, evolució de la notícia, investigació de la Guàrdia Civil i opinió d'importants personatges.
1.OPERACIÓ LLEBRER:
La operació llebrer és una operació contra el dopatge en l'esport d'èlitrealitzada a Espanya. Aquest procés està permitint desarticular una red de dopatge entre diversos esportistes per delicte de distribució i consum de substàncies dopants. Les investigacions de la Guàrdia Civil van començar a finals de l'any 2010 i van desenvocar en detencions i registres a començaments de desembre, data en que es va conèixer l'existència d'aquesta operació.
El 9 de desembre de 2010, laGuàrdia Civil va procedir a la detenció a Alacant, Madrid, Segovia, Las Palmas i Palencia dels presumptes responsables de la trama de dopatge en base a la informació recopil·lada. Aquest són: Marta Domínguez, José Alonso Valero, Manuel Pasqua Piqueras, José Luís Pasqua Piqueras, Alberto León, Eufemiano Fuentes i Alberto García entre d'altres.
Després de l'operació la Guàrdia Civil va efectuar elsregistres de les llars dels implicats a Alacant, Madrid, Segovia, Las Palmas i Palencia.
2.IMPLICATS:
En aquest apartat donaré una petita descripció dels principals implicats en la operació. Ja siguin metges, col·laboradors, actuals atletes...
Marta Domínguez Azpeleta(Palencia, 3 de novembre de 1975) és una atleta espanyola; la seva especialitat és el mig fons i fons(1.500, 2.000, 3.000,5.000, 3.000 obstacles i camp a través). És la actual campiona del món a Berlín i la subcampiona d'Europa dels 3.000 obstacles.
És vicepresidenta de la Real Federació Espanyola d'Atletisme, tot i que al desembre de 2010 fou suspesa d'aquest càrrec per la seva suposada implicació amb la operació llebré.
Té estudis de la Diplomatura Universitària en Ciències de l'Educació(Mestra d'Educació Física).José Alonso Valero(Vendrell, Tarragona, 12 de febrer de 1957), és un atleta ja retirat especialista en 400 metres llisos i 400 metres valles i per cert és encara récordman nacional d'aquesta última.
Després de deixar l'atletisme professional va iniciar la seva carrera com a entrenador nacional.
Eufemiano Fuentes(Las Palmas de Gran Canaria, Espanya, 1955), és un doctor espanyolespecialitzat en medicina esportiva i ginecologia. La seva labor com a metge esportiu ha estat controvertida des dels seus inicis, amb constants sospites de dopatge, confirmades amb la Operació Port i refermades amb l'Operació Llebré.
Durant la seva joventud va practicar l'atletisme i durant anys va ser dels millors de la seva generació però va decidir no dedicar-s'hi professionalment per iniciar laseva carrera com a metge.
Alberto García Fernández(Madrid, Comunitat de Madrid, Espanya, 22 de febrer de 1970), atleta espanyol especialista en mig fons i fons(3.000, 5.000, 10.000m i camp a través).
Durant la seva trajectòria com a profesional aconseguí diversos éxits però tota la seva carrera es va venir avall quan el 9 de juny de 2003 va ser inahabilitat durant dos anyos per consumd'EPO.
El seu retorn després de la sanció va ser força desastrós i no va recuperar el nivell mostrat anteriorment.
Manuel Pasqua Piqueras. Entrenador nacional de molt éxit i prestigi però envoltat de sospites constants sospites sobre proporcionar substancies dopants als seus atletes confirmades amb la Operació Llebrer.
Jose Luís Pasqua Piqueras. Germà de Manuel Pasqua Piqueras. També...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Galgas
  • Galgas
  • Galgo
  • Galgas
  • Galgas
  • Los Galgos
  • Galga
  • galgos

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS