OPINIÓ ECONOMIA SUBMERGIDA

Páginas: 2 (433 palabras) Publicado: 6 de junio de 2014
ECONOMIA SUBMERGIDA


L’economia submergida  és l'activitat econòmica que no pot ser controlada per l’estat i de la qual no es recapten impostos, i que no s'inclou en el Producte interior brut.En molts casos ens preguntem si l’economia submergida esta bé o està malament o si nosaltres la practicaríem mai o no.

Des del punt de vista ètic està malament, ja què totes les persones d’un paísestan pagant els impostos que els hi pertoca i algunes persones es queden els diners que tindrien que pagar a l’estat i d’alguna manera és fer trampes. això se’n diu defraudar a l’ hisenda publica,que es l’institució encarregada de cobrar els impostos.

Des de l’altre punt de vista, jo estic totalment a favor de l’economia submergida si tenim en compte la conducta d’alguns politics corruptesque tenim a Espanya que ens creen la falta de confiança en ells, i llavors es quan penses: si ells roben, perquè els de pagar jo! I amb els alts impostos que hi ha no m’estranya que la gent s’hi vegianimada, i més si se’ls acaben quedant ells. Si els polítics es guanyessin la confiança de la gent, com és el cas d’Àustria, tampoc no hi hauria motiu de practicar l’economia submergida i, fins itot, els impostos serien més baixos.

A més a més, també penso que es casi impossible en el nostre país no participar en algun moment de la vida del pagament o cobrament amb diner negre; ja siguipagant les classes de repàs de les filles, llogar a algú perquè et vingui a ajudar a la feina un cop a la setmana i no té contracte, llogar per netejar la llar, etc.

El que trobo injust és la gentque cobra l’atur, la jubilació o la malaltia i que, a sobre, treballi pel seu conte sense contracte; es fer trampes contra tot el país, ja que no està pagant res d’impostos i els altres sí.

A laconclusió que arribo es què jo segurament practicaré l’economia submergida, volen o sense voler, perquè visc indignada amb la política d’aquest país i no em dona la gana de ser honesta si alguns...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • defender tu opinio
  • Opinio critica
  • mis opinioes
  • Opini N No Calificada
  • Art Culo De Opini N
  • Art culo de opini n
  • Art culo opini n
  • Antecedentes De La Opinió Púpblica

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS