Organització acció social

Páginas: 8 (1998 palabras) Publicado: 29 de noviembre de 2010
8- L’organització de l’Àrea d’Acció Social i Ciutadania

Què fem?
L'Àrea d'Acció Social i Ciutadania té per objectiu contribuir a fer de Barcelona una ciutat inclusiva i solidària, on totes les persones -infants, joves, dones i homes de totes les edats, orígens i condicions- puguin portar a terme els seus projectes vitals amb la màxima autonomia, relacions d'igualtat i respecte per lesdiferències, i accedir als recursos bàsics de desenvolupament humà i als vincles socials que proporcionen benestar quotidià.

Pel que fa a l'organització, es distingeixen els blocs temàtics següents:

Acció social
Persones amb discapacitat
Salut pública
Drets civils
Participació social

Acció social
Acció Social posa en marxa un conjunt de polítiques orientades al benestar de les persones,estructurades a partir del Pla municipal per a la inclusió social i un conjunt de programes que, segons les temàtiques més concretes o els col·lectius de població, van desplegant els objectius i les actuacions que doten de contingut l'acció social de l'Ajuntament.
Inclou:

Serveis socials bàsics

La xarxa de serveis socials, estesa al conjunt de districtes de la ciutat, i per mitjà de la qual elsciutadans i les ciutadanes poden gaudir del conjunt de serveis i prestacions que fixen la llei de serveis socials i la llei de promoció de l'autonomia personal. Els serveis socials bàsics incorporen, principalment:

1. la xarxa territorial de centres de serveis socials;

2. els serveis socials bàsics de ciutat;

3. l'acció comunitària (plans i projectes comunitaris, bancs del temps id'intercanvi, bon

veïnatge i voluntariat);

4. els serveis d'acollida i interculturalitat.

Atenció a persones altament vulnerables

A Barcelona hi ha persones en situació o risc d'exclusió i pobresa, de vegades de manera fins i tot intensa. Des d'Acció Social es porten a terme un conjunt de serveis i xarxes per prevenir aquestes situacions, atendre les persones sense sostre, cobrirnecessitats vitals bàsiques i traçar itineraris d'inclusió que permetin la recuperació de l'autonomia personal i els vincles socials de les persones més altament vulnerables.

Infància i famílies

L'àmbit d'Infància i Adolescència inclou els serveis i les accions que contribueixen a fer de Barcelona una ciutat on la participació i els drets de tots els infants estiguin plenament desenvolupats igarantits. De manera especial, es treballa per prevenir i superar situacions de risc i vulnerabilitat en la infància.
El Programa municipal per a les famílies inclou els serveis i les accions pensades per donar suport als diferents models de família, contribuir a superar les desigualtats entre dones i homes, enfortir les funcions de solidaritat i desenvolupament personal, impulsar la conciliació delstemps, i prevenir i atendre les situacions de vulnerabilitat familiar.

Gent gran

Inclou els programes i les accions que contribueixen a fer de Barcelona una ciutat on s'envelleixi de manera digna i activa, per mitjà del desplegament d'un conjunt de serveis de promoció i participació social, així com de serveis d'atenció a persones grans fràgils, en el marc del Programa municipal per a lagent gran

Persones amb discapacitat
Engloba els programes i les accions que es porten a terme des de l'Institut Municipal de Persones amb Discapacitat, que permeten avançar cap a la plena autonomia de les persones amb discapacitat, per mitjà de la plena accessibilitat física i comunicativa; la garantia d'accés a habitatges accessibles i assequibles, i l'atenció i la promoció social, educativa ilaboral.

Salut pública
Comprèn els programes i les accions que contribueixen a garantir la qualitat de la salut de les persones residents a Barcelona i les visitants, mitjançant el coneixement de l'estat de salut de la població i dels factors que el determinen; el desenvolupament de polítiques públiques per mantenir i millorar la salut de la població, en el marc d'una ciutat educadora,...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Accio social a l'empresa, practica uno.
  • Acci N Social
  • Acci N Social T
  • Log Stica Acci N Social
  • Proyecto Final de Acci n Social
  • accio social
  • Apunts Organització social i relacions de poder
  • Clasificaci N De Relaciones Y Acci N Social

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS