Organització Escolar: Enfocaments

Páginas: 7 (1549 palabras) Publicado: 19 de diciembre de 2012
L’autonomia organitzativa del centre




• Presentació

• Enunciats

• Materials i recursos complementaris

• Criteris d’avaluació

• Format de lliurament

• Calendari i data de lliurament






Presentació

La segona activitat d'avaluació continuada és un anàlisi global de l'organització escolar i d'algunes de les seves variables fonamentals apartir d'un cas o d'una situació específica, real o simulada. Per aquest curs es proposa analitzar la incidència de l’autonomia en l’organització del centre educatiu en diferents àmbits.

En funció del nombre d’estudiants i dels resultats de la primera PAC, es faran grups de treball de 4-5 alumnes que realitzaran les activitats previstes en la PAC. El consultor comunicarà a cada estudiant el grupque li correspon.

En el segon mòdul es tracten els principals aspectes relacionats amb els elements interns dels centres educatius, entre altres la cultura, el clima i la direcció hi tenen un paper definitori, mentre que en el tercer es desenvolupen conceptes bàsics de política i de legislació educativa i alguns aspectes concrets d'organització de centres i de currículum, amb una especial atencióal concepte d’autonomia. L'anàlisi de l'organització del centre que s’haurà de desenvolupar en la PAC 2 haurà de tenir en compte continguts de tots els mòduls de l’assignatura, per tant, és necessari avançar el seu estudi.

La PAC demana 5 qüestions diferents i una síntesi final. Els membres de cada grup hauran de repartir-se les qüestions (es faran només tantes com estudiants formin el grup, 1cada persona) i les desenvoluparan individualment. La proposta de cada estudiant serà revisada, al menys, per un altre membre del grup i, finalment, tot el grup farà la síntesi global.

Els aspectes a desenvolupar en cada una de les cinc qüestions són variables organitzatives rellevants (temps, espai, agrupament d’alumnes, treball en equip del professorat y clima, convivència y participació).Totes elles es desenvolupen en algun dels mòduls i s’haurà de fer una reflexió sobre com pot incidir l’autonomia de centres en cada una de les variables.

Aproximadament abans del final del mòdul 2, el grup enviarà un autoinforme a la bústia de lliurament de treballs, elaborat i consensuat entre tots els seus membres, explicant com s’ha organitzat el grup, dificultats amb que s’ha trobat i coms’han resolt. Uns dies abans de que finalitzi el mòdul 2, el consultor facilitarà les pautes i el model d’informe al Tauler; un membre del grup enviarà l’autoavaluació, en nom de tot el grup, al Registre d’Avaluació Contínua, o RAC (1 únic document per grup). L’autoinforme servirà per al feed-back amb el consultor i per a la pròpia autoregulació del treball del grup.

En la data prevista alcalendari, el grup lliurarà el seu treball (1 únic document per grup, enviat per un dels membres, en representació de tot el grup, al Registre d’Avaluació Contínua, o RAC). El treball serà qualificat col·lectivament i individualment.

Després d’haver enviat el treball de grup, cada un dels membres del grup farà una autoavaluació individual de la seva feina i del conjunt del grup amb un model d’informeque donarà el consultor al Tauler, i l’enviarà al RAC (es poden enviar al RAC tants documents com es vulguin a cada PAC).




Enunciats

Juntament amb la PAC es pot trobar un document (“IES Virtual”) que planteja el cas d’un centre d’educació secundària que vol desenvolupar un pla per millorar els resultats d’aprenentatge del seu alumnat, incidint en diferents aspectes de l’organització delcentre.

A partir de l’anàlisi del cas anterior, de l’estudi dels mòduls de l’assignatura i d’algun material complementari que s’anirà oferint, o que l’estudiant haurà de cercar, s'han de desenvolupar les qüestions següents:

1. Propostes de millora del centre en relació amb la gestió del temps.

2. Propostes de millora del centre en relació amb l’organització dels espais.

3....
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Organitzacio Escolar
  • Organització escolar
  • Organització Del Centre Escolar
  • Organitzacio ce
  • Organització d'empresa
  • Organització territorial
  • organitzacio
  • Organització

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS