Organitzacio ce

Páginas: 4 (790 palabras) Publicado: 29 de marzo de 2012
1. Trieu un dels tres enfocaments d’anàlisi de l’organització escolar i desenvolupeu, en una pagina com a màxim, una síntesi de les seves principals característiques.

L’enfocamentcientificoracional o tecnològic parteix del supòsit que hi ha un model ideal d’organització que es pot descriure i reproduir amb organigrames, amb el manual de funcions, amb l’atenció als factors de lideratge o ambaltres variables de interès.

La seva filosofia es conèixer i aprendre de la realitat tal com és. Les lleis generals de les quals es pot aprendre i de les teories, de les quals s’utilitzen com ainstrument per a l’acció.

Defineix l’organització com una entitat real i observable amb un sistema cooperatiu per aconseguir interessos comuns, i preocupada per delimitar les metes, estructures, rols itecnologia. Busca la relació entre les necessitats /interessos individuals i rols de les relacions personals.

Per tant, l’organització es concep com una realitat que esta perfectament estructuradai a la qual se li poden aplicar plantejaments generals. D’aquesta implicació organitzativa sorgeix el moviment de les escoles eficaces, el qual estava dirigit a investigar les característiques quepermetien parlar d’un bon funcionament dels centres educatius. En aquest destacava el fort lideratge del director, bones expectatives dels professors cap als seus alumnes, participació dels pares,treball en equip, objectius clars i ben planificats i control, ordre i disciplina.



2. Trieu un dels elements proposats per Gairín en la taula de l’apart 2.5 com a trets característics delscentres educatius i analitzeu, en una pagina com a màxim , la importància, el paper i el significat que té l’element triat en la interpretació de la realitat escolar que fa l’enfocament corresponent.Tret característic: Manca de preparació tècnica

• Importància: és necessari que davant dels canvis que s’ha arribat a produir en les organitzacions escolars, tenir un grup de professorat que...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • No ce
  • No ce
  • No Ce
  • No ce
  • No ce
  • no ce
  • No Ce
  • no ce

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS