Organización Del Aula

Páginas: 5 (1042 palabras) Publicado: 12 de octubre de 2012
ORGANITZACIÓ DE L´AULA



PRÁCTICA I

RESUM DE L´ESCOLA ANTIGA

JOSÉ ANTONIO POVEDA MARTÍNEZ
GRUP: 7

Per a parlar de l´ escola antiga hem detraslladar-nos a la perspectiva històrica on la infància es consideraba una cosa imperfecta , a més la societat de l´época feia imporant lanecessitat que els nens traballessin per ajudar al sosteniment de la familia. El concepte d´educació va anar cambiant segons variables , filosòfiques , econòmiques , polítiques , socials y culturals , sobretot a l´època de l´il-lustració , que tenia com a finalitatdissipar les tenebres de la humanitat mitjançant les llums de la raó. La il-lustració presentava idees com : l´empirisme , el desig de canvi i l´afany de coneixement.
En aquest context hem de situar a Juan Amós Comenio que defensa l´escola semipública on els nens prenien bons hàbits i costums exercitants els sentits i la memoria , es considera pare de la didáctica . A més defensà posar lescosas davant els sentits , no amb el concepte separat de la seua imatge .
Comenius fa un llistat de les coses que ha de tindre l´educació pero a que siga
fácil : si es comença aviat quan la ment emmotllable , si no es sobrecarrega la ment i si es procedeix del general al particular així com si el procés es lent i es segueix un ordre natural sense forçar l´intelecte . A Comenio el podem considerarempirista ademes de Pare de Didàctica , ja que emfatitza amb el papel de l´experiència lligada a la percepció sensorial en la formació del coneixement .
Al segle XVIII l´educació infantil Tradicionalment es considerava l'Educació
Infantil com a assistencial i no educativa . Els centres d´Educació Infantil servien per guardar als nens orfres i desatesos . A aquest segle té gran importància elfilòsof i escritor Jean Jacques Rousseau uns del màxims exponent de la il-lustració . Rousseau enten la infancia com a una edat específica molt diferent a altres etapes del desenvolupament humà , a més diu que l´educació s´ha de realizar en un quadre familiar i que aquesta comença quan el nen naix fins al desenvolupaments posterior . Rousseau també defensa l´ Educació en el naturalisme , es a dir unaeducación on el nen es desenvolupe amb més llibertat.
De 1746-1827 ens encontrem a Pestalozzi La pedagogia de Pestalozzi es centra en l'educació infantil i escolar, ell i els seus col · laboradors esmenten el sistema pestalozziano amb el nom de "educació molt elemental". Consisteix en fer que el procés de desenvolupament humà (sensitiu, intel · lectual i moral) segueixi el curs evolutiu de lanaturalesa del nen, sense avançar artificialment al mateix. L'educació és vista com una "ajuda" que es dóna al nen en aquest procés perquè es realitzi bé, i l'activitat educativa i docent és vista com un "art". És de vital importància en la pedagogia de Pestalozzi seu mètode de la intuïció a través del qual es desenvolupa tot el vist anteriorment.
Per últim parlarem de Friedrich Wilheim Fröebel ,Fröebel va a crear a Alemanya
La primera escola infantil , que es convertirà en la veritable primera institució preescolar basada en una educación natural i lúdica . De les seues idees pedagògiques destaquem : en primer lloc -L'educador ha de manifestar-se com un guia experimentat i amic fidel, com un guia el deixeble, en segon lloc -el mestre ha de conèixer els diferents graus de desenvolupamentde l'home per dur a terme la seva tasca amb èxit ( currículum planificat ) , en tercer lloc -El nen s'expressa a través de les activitats de la percepció sensorial, el llenguatge i la joguina., per això l'educació dels nens es du a terme a través de tres tipus d'operacions : els “regals” , les “ocupacions” , conçons i jocs .

A Espanya destacarem la influencia dels kindergartens de Fröebel i...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Organizacion en el aula
  • Organizacion en el aula
  • El papel de la educadora y la organizacion en el aula
  • Organización Del Aula De Ed. Infantil
  • Organización de las aulas en infantil
  • Criterio De Organización En El Aula
  • Organización de proyectos de Aula
  • Organizacion Del Aula Preescolar

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS