organización y organigrama mercadona

Páginas: 3 (661 palabras) Publicado: 10 de diciembre de 2013
ORGANITZACIÓ I ORGANIGRAMA

Mercadona és una companyia de distribució, integrada dins del segment de supermercats, de capital 100% espanyol. El seu president executiu és Juan Roig. Està present en46 províncies de 15 Comunitats Autònomes amb 1.467 supermercats (10/12/2013) que, amb una mitjana d'entre 1.300 i 1.500 metres quadrats de sala de vendes, representen una quota de mercat sobre lasuperfície total d'alimentació a Espanya del 13,5% i contribueixen al dinamisme de l'entorn comercial en el qual estan situades.

Actualment més de 70.000 persones, totes elles amb contractes fixos,desenvolupen la seva vida professional en la companyia amb un mateix objectiu: satisfer les necessitats en alimentació, neteja de la llar, higiene i menjar per a animals domèstics, dels més de 4,6milions de llars que realitzen diàriament la seva compra a Mercadona.

Des de 1993, Mercadona va iniciar la filosofia de Qualitat Total. Aquesta decisió ha portat a la companyia a realinear els seusobjectius instaurant el següent ordre: Client, que internament és conegut amb l'apel·latiu de "El Cap", Treballador, Proveïdor, Societat i Capital.

A grans trets aquesta filosofia té els següentsefectes:

Comercial: L'estratègia comercial desenvolupada per l'empresa des de 1993 es denomina SPB (Sempre Preus Baixos). A més, s'està treballant sobre l'assegurament de la qualitat intrínseca delsproductes impulsant l'estratègia del Principi de Vida.

Recursos humans: El model de Qualitat Total portat ha considerar al treballador com a segon objectiu de l'empresa. Exemple d'això és que el100% de les més de 70.000 persones que componen l'organització són fixos. També és de destacar el pagament del 100% del sou en cas d'incapacitat laboral, gaudir d'uns sous mínims que superen la mitjanadel sector, així com la formació en Qualitat Total a les més de 70.000 persones i una inversió en formació de 450 euros de mitjana en 2011 per treballador, entre unes altres.

Hacendado, Bosque...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Organigrama Mercadona
  • La organizacion y sus organigramas
  • Organización Organigrama
  • Sistemas de organización y organigramas
  • Tipos De Organizacion y Tipos De Organigramas
  • Organigramas y organización hoteleras
  • Esquema organización y organigrama
  • Concepto De Organizacion Y Organigramas

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS