Orgull i Prejudici

Páginas: 15 (3527 palabras) Publicado: 28 de agosto de 2015
1. Autor: Jane Austen

Biografia

Jane Austen va néixer el 16 de decembre de 1775 a Steventon, Anglaterra i va morir el 18 de juliol de 1817 a Winchester, Anglaterra, a l’edat de 41 anys a causa d’una malaltia (Tuberculosi).

Va ser una destacada novel·lista britànica que va viure durant el període de regència.

Va ser la setena de vuit germans d'una família de la burgesia agrària britànica.El seu pare era rector de Steventon. Ella com la resta dels seus germans, van rebre una educació «liberal i allunyada de les costums generals de la seva societat. A més d'aquest ambient familiar propici, Jane tenia talent, i vocació d'escriptora des de molt aviat.
Es conserven multitud de quaderns de notes en on va realitzar les seves primeres composicions.
La seva obra es caracteritza per ladescripció dels costums socials del seu entorn i època, la ironia amb què les presenta, la profunditat i subtilesa de la descripció psicològica dels seus personatges.

Llibres destacats

Sense and sensibility (1812) tracta de dues germanes que experimenten i viuen l’amor d’una manera radicalment oposada. Mentre la primera actua dominada per la prudència, el més important per l’altre és la passió.Orgull i prejudici (1813)
Mansfield Park (1814)
Emma (1816) Explica l’història d’una noia intel·ligent que vol fer de Celestina de totes les seves amistats. Emma Woodhouse es queda sola amb els seus propis sentiments i s'enfronta al buit de la seva vida. Tots els seus treballs de manipulació sentimental creen al seu voltant una teranyina d'embolics, malentesos i confusions que posen a prova laseva confiança en si mateixa.
Persuasió (1818)
L’Abadia Northanger (1818)

M’he fixat que Jane Austen, dintre els seus llibres més destacats, les protagonistes són només noies, i normalment sempre hi ha un final feliç.

Aquets llibres van ser publicats quan hi havia el moviment del romanticisme, però les va escriure al segle pasat, al segle XVIII, per tant no té un estil romàntic.



Contexthistòric

Jane Austen va viure a l'època de la regència, que constitueix un pont entre el període georgià i el victorià, encara que la seva obra literària es caracteritza per descriure amb precisió la societat rural i no tant els canvis que estava patint amb l'arribada de la modernitat . Aquest canvi es basa en dos factors externs: d'una banda, la revolució agrària, que constitueix el començament dela revolució industrial, i de les seves importants repercussions socials. I de l'altra, el colonialisme, les Guerres Napoleòniques i l'extensió de l'Imperi Britànic.

També va viure en l'època victoriana on la industrialització, l'explotació laboral i les revoltes fa que es perdi l'interès per la novel·la històrica i sentimental i es van decantar pel social.


CONTEXT LITERARI

És una època en quètant personatges de novel·les com els ciutadans reals es barallen per trobar-se a si mateixos en les relacions familiars, amoroses, laborals, socials ... Per això, els autors de l'època escrivien sobre les preocupacions i estil de vida dels seus contemporanis, doncs aquests, els seus lectors, esperaven que els novel·listes reflectissin en les seves obres una representació del seu món i de la sevasocietat que qualsevol d'ells, com a lectors, pogués reconèixer i identificar. De fet, el tret predominant de la novel·la victoriana era la seva versemblança, és a dir, la seva representació propera a la vida social real de l'època.


Jane Austen és una de les escriptores angleses més importants i que millor ha plasmat en les seves obres l'època en què va viure. Va escriure basant-se en la sevapròpia experiència i examinant els valors morals d'homes i dones en el seu dia a dia. Moltes de les seves obres, entre elles la més important de totes "Orgull i Prejudici" tracten sobre el fet de casar-se. Aquesta era la major preocupació de les senyoretes de l'època que no tenien expectatives acadèmiques o laborals més enllà de les seves tasques domèstiques. No obstant això, Austen va triar...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Orgull i prejudici (jane austen)
  • Orgull i Perjudici (2005)
  • Orgullo y Prejuicio Cap I Y Ii
  • Conceptes prejudici, estereotip i discriminació
  • El Orgullo
  • Orgullo
  • Orgullo
  • orgullo

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS