Orientacions Curriculum Primera Infancia

Páginas: 4 (862 palabras) Publicado: 19 de febrero de 2013
Vídeo -«Orientacions pel desplegament del currículum 0-3»
Amb aquest vídeo realitzat per Montserrat Antón, he pogut treure algunes de les idees bàsiques sobre l’educació en l’etapa de 0-3 anys.1. L’educació infantil que comprèn dues etapes, 0-3 anys, primer cicle d’educació infantil i 3-6 anys, segon cicle d’educació infantil. Aquestes etapes estan organitzades en cicles ja que això dóna unmarge més ampli de plantejament i organització. No en totes les etapes es pot aprendre el mateix, cada etapa comprèn uns objectius i àrees de desenvolupament.

2. Cal destacar que no es potparlar del terme currículum com a tal en la primera etapa d’educació infantil, ja que en l’etapa de 0-3 no es tan important els objectius, sinó el desenvolupament integral de l’infant.

3. Es peraixò, que en aquesta etapa, no podem parlar de continguts, ja que ens costarien més de trobar, ens hem de guiar i parlar més sobre les orientacions pedagògiques per a cada infant.

4. D’altra banda,avui en dia, molts nens i nenes són fills únics i això implica el fet de que encara no tenen desenvolupat el fet de compartir, ja que tot ho han tingut per a ells, a no ser que aquesta tasca decompartir l’hagin realitzat abans amb cosins o d’altres familiars. Si el fet de compartir no s’ha realitzat abans arriben a l’escola i es allà on comencen a aprendre el fet de compartir.

5. Lesfamílies han de poder triar quina es la millor via per a l’educació dels seus nens i nenes, ja sigui mitjançant una llar d’infants tot i que aquesta etapa no és obligatòria o amb les famílies. Com es el casd’altres països d’Europa que donen suport al fet de que la primera infància ha d’estar embolcallada del nucli familiar, com Regne Unit, Alemanya, Holanda i Irlanda.

6. També, cal dir, que ensequivocaríem si féssim que l’etapa de 0-3 anys fos obligatòria, ja que es un etapa molt bonica per a començar amb obligacions.

7. En aquesta etapa, els educadors i educadores no ens podem...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • PRIMERA INFANCIA
  • PRIMERA INFANCIA
  • La Primera Infancia
  • Primera Infancia
  • primera infancia
  • primera infancia
  • Primera infancia
  • primera infancia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS