Orientació

Páginas: 2 (468 palabras) Publicado: 3 de enero de 2015
L’orientació és una capacitat que tenim les persones i que tenen també alguns animals. És bo saber orientar-se. En realitat ens orientem pràcticament a cada moment, ja que, per exemple, quan anem acomprar desprès sabem tornar a casa.
Això i altres coses es donen gràcies a les capacitats perceptivo-motrius que tenim les persones. Aquestes són: la imatge i percepció corporal, el control del’actitud i la postura, la percepció, l’organització i la representació espacial i temporal, les coordinacions òculo-motriu i locomotriu, la flexibilitat, la potència, la velocitat i la resistència.Aprofitant la possibilitat de desenvolupar i jugar amb aquestes capacitats humanes neixen les curses d’orientació, un esport molt poc conegut en el nostre país. Es basen en recórrer un circuit marcat en unmapa buscant unes fites amb el mínim temps possible. Jo conec aquest esport des que era ben petita, gràcies al meu professor de Educació Física. Vaig començar amb les curses escolars que es feien perMataró i quan el meu pare va acompanyar-me durant una cursa, ens hi vam aficionar tota la família de veritat. Vam començar a buscar informació i sense adonar-nos ja competíem en campionats de Catalunyai fins hi tot en curses a nivell estatal.
Em sento molt afortunada d’haver trobat aquest esport que, malauradament, és tan minoritari i és per això que, com tots els orientadors, m’agradaria fer-neressò i que es conegués a tot l’estat com ja passa a d’altres països. L’orientació em produeix moltes satisfaccions personals i em fa tenir un esperit d’ auto-superació constant que m’instrueix im’ajuda com a persona. És per totes aquestes raons que he decidit fer el meu treball de recerca relacionat amb allò que, en aquest moment, és una de les coses que més m’interessen: les curses d’orientació.El meu treball constarà de dues parts: una primera part teòrica on parlaré de l’orientació en general, de les activitats que es poden fer a la natura i de l’esport de l’orientació, i una...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • ORIENTACIO
  • orientacio
  • Orientacio
  • Orientacio nutricia
  • orientació fiscal
  • Treball orientació
  • Orientaci docx
  • Concepto de orientació

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS