Origen Criatures I Monstres Mitologics (Català)

Páginas: 9 (2075 palabras) Publicado: 20 de junio de 2012
Origen de Criatures i monstres mitològics
Una criatura mitològica és una criatura llegendària o folklòrica, sovint conegudes com "criatures fabuloses" en la literatura històrica.
Algunes criatures, com el grif, tenen el seu origen en la mitologia tradicional i es creia que eren reals. Altres es van basar en criatures reals, originant-se en confuses històries de viatgers, com l'Anyell vegetal deTartarià (nom que tenia Europa des de l’Edat Mitjana fins al segle XX), que se suposava era un be que creixia lligat a la terra, tractant-se en realitat d'un tipus de falguera. El tradicional unicorn pot derivar de l’alteració, voluntària o involuntàriament, d'històries sobre rinoceronts i/o narvals.
Algunes criatures mítiques eren híbrides, una combinació de dos o més animals. Per exemple, unminotaure és la combinació d’un home i un toro, un centaure d'un home i un cavall, un grif d’un àguila i un lleó les sirenes, meitat dona i meitat peix, etc. No sempre hi havia la intenció de posar un nom que es formes, literalment, a partir del tipus de les espècies que formaven la criatura. A causa de la manca d'un vocabulari morfològic, els erudits i viatgers medievals intentarien descriureanimals que trobessin inusuals, mitjançant la comparació fil per randa amb altres familiars, com van fer amb la girafa, que se la va anomenar camelopard perquè es pensava que era meitat camell i meitat lleopard i, el lleopard, se’l anomenava així ja que es pensava que era meitat lleó (Llatí: "llegeixo") i meitat pantera (llatí: "pardus"). Aquesta etimologia s'ha mantingut fins al present, malgrat lesseves inexactituds zoològiques.
Altres criatures, en canvi, van perdre importància a través de les històries, però gràcies a llibres actuals s'han redescobert i esbrinat que són reals, com el calamar gegant (Kraken). A l'Àfrica, els nadius del Congo parlaven als visitants europeus d'un animal que semblava un encreuament entre una zebra i una girafa. Mentre els turistes assumien que les històrieseren simples llegendes populars, el 1901, Sir Harry Johnston va tornar amb pells que provaven l'existència de la criatura, a la qual actualment es coneix per okapi. Totes les criatures llegendàries es poden trobar dins dels bestiaris realitzats durant l’Edat Mitjana.

Ara, després d’aquesta introducció sobre l’origen en general de les criatures mitològiques, explicaré l’origen, explicat per lespròpies llegendes, de l’origen de algunes criatures mitològiques greges i romanes durant les següents pàgines.













Minotaure

Existeixen diverses versions sobre l'afront que va ocasionar que l'esposa de Minos, Pasífae, tingués la necessitat d'unir-se al toro de Creta. La versió més estesa diu que Minos, fill de Zeus i d'Europa, va demanar al déu Posidó suport per succeiral rei Asterión de Creta enfront dels seus germans Radamantis i Sarpèdon i ser reconegut com a tal pels cretenses. Posidó ho va escoltar i va fer sortir dels mars un bell toro blanc, al qual Minos va prometre sacrificar en nom seu. No obstant això, en quedar Minos meravellat per les qualitats del bell toro blanc, el va amagar entre el seu ramat i va sacrificar a un altre toro en el seu llocesperant que el déu de l'oceà no s'adonés del canvi. En saber això Posidó, es va omplir d'ira, i per venjar-se, va inspirar en Pasífae un desig tan insòlit com incontenible pel bell toro blanc que Minos va guardar per a si.

[pic]
Quimera

Del grec antic Χίμαιρα Khimaira; llatí Chimaera, era un monstre horrible, filla de Tifó i d'Equidna, que vagava per les regions d'Àsia Menor terroritzant a lespoblacions i engolint ramats i animals. Va ser mare amb Ortro de l'Esfinx i el Lleó de Nemea.

[pic]

Pegaso

Pegaso va néixer de la sang vessada per Medusa quan Perseu li va tallar el cap. Sol representar-se en blanc o negre i té dues ales que li permeten volar. Una característica del seu vol és que quan ho realitza, mou les potes com si en realitat estigués corrent per l'aire.
[pic]...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Mecanoscrito Del Segundo Origen(Català)
  • la llibertat i el catala
  • Franco I El Català
  • catalan i ecucacion
  • Blog I Català
  • Ceuta i Melilla (català)
  • Test origen de la vida y evolución (en catalán)
  • El Modernisme català i el Cafè de la Marina

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS