ORIGEN DE LA EVOLUCIÓN DE LES ESPECIES

Páginas: 3 (595 palabras) Publicado: 20 de mayo de 2015

ORÍGEN DE LES EVOLUCIONS DE LES ESPÈCIES

TEORIES CREACIONISTES:

Sovint aquestes teories estaven influïdes per les creences religioses de l’època que no pas basades en observacions científiquesexhaustives. Aquest fet va comportar molts problemes, fins i tot el descrèdit d’alguns científics que estaven en desacord amb aquestes creences religioses.

EL FIXISME I EL CATASTROFISME
Totes duesteories estaven basades en la interpretació de la Bíblia.Diem que són teories creacionistes perquè consideraven que tots els éssers vius existents a la Terra tenien l’origen en la creació divina.
*TEORIAFIXISTA
totes les espècies tenen l’origen en la Creació bíblica i s’ha mantingut tal com van ser creades fins a l’actualitat. La teoria fixista va ser acceptada durant molts anys com a vàlida.

Lateoria fixista no poda explicar, entre altres coses, l’existència de fòssils de moltes espècies diferents de les espècies actuals.

*TEORIA CATASTROFISTA
van haver-hi extincions d’algunes espècies quevan coincidir amb les catàstrofes descrites en la Bíblia. Aquestes catàstrofes explicarien l’existència de fòssils d’espècies que ja no existeixen.

Georges Cuvier (França, 1769 – 1832), un delsnaturalistes més coneguts de la seva època, va ser el principal defensor d’aquesta teoria. Segons Cuvier, després de cada catàstrofe, l’espai deixat per les espècies extingides era ocupat per espèciesprocedents d’altres llocs geogràfics.

TEORIES EVOLUCIONISTES
són totes aquelles teories que proposen la diversitat d’espècies actual com a fruit de canvis successius en espècies anteriors.

* ELLAMARKISME
Totes les espècies actuals procedeixen d’altres espècies anteriors a partir de les quals s’han originat mitjançant canvis successius.

Aquests canvis s’han produït pe un esforç intencionat delsorganismes, dirigit a millorar determinades qualitats. Aquestes qualitat millorades s’anomenen caràcters adquirits.

Els caràcters adquirits al llarg de la vida d’un organisme que siguin beneficiosos...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • El Origen De La Vida Y La Evolucion De Las Especies
  • Evolucion: Origen De Las Especies
  • Origen y evolución de las especies
  • Evolucion y orígen de las especies
  • Origen Y Evolucion De La Especie Humana 2
  • Evolución y origen de las especies
  • Origen y Evolución de la Especie Humana
  • El origen de las especies, la evolucion

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS