osdwefde

Páginas: 6 (1265 palabras) Publicado: 21 de marzo de 2013
1. Legislació Fiscal L'estat, per fer front a totes les despeses que té, necessita recursos econòmics que ha d'obtenir mitjançant la contribució dels propis ciutadans del país, amb els tributs. Els tributs són pagaments que les administracions públiques (administració centra (Estat), autonòmica (comunitats autònomes) i locals (ajuntaments)), exigeixen per diverses causes tant en particulars comen empreses. Segons la llei general tributària, poden ser de tres tipus:

a) Taxes: tributs que es paguen com a contrapartida i de forma immediata a la prestació d'un servei per part de l'administració (taxa del títol de formació professional).
b) Contribucions especials: obtenció per part de qui les ha de pagar, d'un increment de valor dels bens propis, com a conseqüència directa de larealització d'obres públiques (obres de asfaltat i clavegueram)
c) Impostos: s'exigeixen sense contraprestació immediata o directa per part de l'administració. És poden classificar en:
Impostos directes: Tenen caràcter personal i graven la capacitat econòmica.
Impostos indirectes: Graven la capacitat econòmica només quan es consumeix.
Elements de el impost:
a) Fet imposable: És el fet al quals'origina la obligació de pagar impostos. Exemple: Comprar un ordinador porta l'obligació de pagar el IVA.
b) Subjecte passiu: Persona física o jurídica que ha de pagar el impost. Exemple: IVA.
c) Base imposable: És el impost sobre el qual s'aplicarà el percentatge. Exemple: Preu d'un ordinador sense IVA, 1.000€.
d)Tipus de gravamen: És el percentatge que multiplicat per la base imposable, ens donael import que hem de pagar. Exemple: El 21% d' IVA per la compra d'un ordinador 1.210€.
e) Quota tributària: Són els euros que paguem al final per el impost. Ex: Són els 210€ d'ordinador de 1000€.
2. Impostos que recauen sobre l'empresa i l'empresari.
Els principals són:
Impostos municipals (els cobra l'ajuntament).
Impost sobre la renda de les persones físiques, IRPF, (compartit entre lescomunitats autònomes i l’administració central.
Impost de societat (és de l'administració central)
Impost sobre el valor afegit IVA (és de l'administració central).

3. Impost municipal.
Els municipis estableixen diferents impostos per finançar les seves activitats. Els impostos municipals són:
a) El IAE (impost sobre activitats econòmiques): Recau sobre persones físiques o jurídiques quetinguin activitats empresarials al municipi.
b) IBI (impost sobre bens immobles): Recau sobre els propietaris de bens i immobles (pisos, cases, trasters..)
c) Impost de circulació: Recau sobre els propietaris de vehicles de tracció mecànica aptes per circular per la via pública.
d) Impost sobre construccions, instal·lacions i obres (permís d'obres): Recau sobre les persones que facin obres al termemunicipal per a les quals es demani llicència d'obres.
e) Plusvàlua (impost sobre el increment de valor de terreny de naturalesa humana): Recau sobre persones que és beneficiïn d'un increment de valor de terrenys urbans quan es procedeix a la seva venda o transmissió.
4. (I.S) impost directe i personal que recau sobre els beneficis de la societat . La declaració del impost de societats ha depresentar-se abans dels 25 dies naturals següents als 6 mesos posteriors a la conclusió del període impositiu (d’ 1 de gener fins al 31 de desembre) o sigui, abans del 25 de juliol.
Els elements que contribueixen el impost de societats són:
a) Fet imposable: Està constituït per l'obtenció de beneficis per part de la societat que tingui la seva residència a territori espanyol.
b) Subjecte passiu:Són les persones jurídiques (SA/SL/SCOO/SLA).
c) Base imposable: Són els beneficis de l'empresa (ingressos menys despeses) que ha tingut de l’1 de gener fins al 31 de desembre.
d) Tipus de gravamen: És el 30% amb caràcter general, encara que per pimes és el 25%.
e) Deduccions a la quota: existeixen diferents deduccions a la quota de l’ IS:
* Deducció per protecció del medi ambient, que serà...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS