Osmosi

Páginas: 3 (707 palabras) Publicado: 25 de abril de 2013















OBJECTIUS
Introduir-nos i familiaritzar-nos amb el mètode de treball dels científics mitjançant diverses pràctiques el MÈTODE CIENTÍFIC
Aprendre a obtenir iinterpretar correctament els resultats obtinguts en una experiència

PROBLEMA
Podrem observar els fenòmens d’osmosi a nivell microscòpic?

CONEIXEMENTS PREVIS
Abans de començar l’experiènciahaurem de saber què és l’osmosi: És el pas del dissolvent entre dues solucions de concentracions diferents mitjançant una membrana semipermeable que impedeix el pas de les molècules de solut. Per tald’igualar les concentracions d’ambdues solucions el dissolvent passa de la solució més diluïda a la més concentrada. Depenent de la concentració d’una solució ens podem trobar amb:
Un medi isotònic: Hiha la mateixa concentració en ambdues solucions.
Un medi hipotònic: És una solució amb menys concentració respecte l’altra.
Un medi hipertònic: És una solució amb més concentració respecte l’altra.Per tant, l’objectiu de l’osmosi és aconseguir que les dues solucions siguin isotòniques. Per aconseguir-ho, cal passar dissolvent del medi hipotònic al medi hipertònic.
HIPÒTESI
Sabent que elprocés d’osmosi és característic de la cèl·lula i que contínuament està intercanviant líquids a través de la membrana crec que sí que podrem observar un fenomen d’osmosi a nivell microscòpic.
DISSENY DEL’EXPERIMENT
DEDUCCIÓ
Si volem observar bé un fenomen d’osmosi a nivell microscòpic haurem d’escollir un orgànul relativament gran respecte la mida de la cèl·lula, amb membrana i que contingui en el seuinterior líquids. Basant-nos en aquests punts hem decidit observar el vacúol d’una cèl·lula vegetal perquè és un orgànul que ocupa gran part de la cèl·lula i conté una membrana que farà el paper demembrana semipermeable.
Un altre punt a tenir en compte és que no podrem observar l’osmosi amb aigua directament perquè aquesta és transparent i no veurem els seus moviments. Per tant, haurem...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Osmosi
  • Osmosi
  • osmosi
  • osmosi
  • Osmosi
  • La osmosi directa
  • osmosi de una patata
  • Práctica osmosi ou de gallina

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS