Osteoporosi

Páginas: 8 (1827 palabras) Publicado: 18 de mayo de 2014
TREBALL DE RECERCA
Els somnis i els transtorns del son
Per què he triat aquest tema?
Perquè és un tema que no m’han explicat mai res. I jo sempre he tingut molt interès per saber el significat de les coses que somio per així poder descobrir els meus traumes, fòbies... Sempre que somiava coses buscava per Internet el seu significat. Des de que sé el tema he anat buscant informació i aram’enrecordo molt més del que somio ja que hi penso i em concentro més per enrecordar-me. Crec que fer aquest tema em servirà per conèixem més a mi mateixa, els meus desitjos, les meves temors, traumes...
Sigmund Freud
Va néixer a Freiberg, a l’antiga Moravià, el 6 de Maig de 1856
El més destacat és el seu concepte de l’ inconscient. Considera que no som totalment conscients del tots els nostrespensaments i tenim actuacions que no tenen res a veure amb el que pensem. Quan tenim pensaments i sentiments molt dolorosos, aquests són expulsats del conscient, però no de l’inconscient.
Pensa que els somnis són una espècie de substitutius dels pensaments significatius i que tenen un afecte.
Que és?
És un procés imaginatiu que es produeix mentre es dorm. Cada cosa que passa als somnis té unsignificat diferent.
Per què somiem?
Tots els mamífers somiem. És una funció necessària del cos. Hi ha moltes teories de perquè somiem. La de 1990 diu que somiem per a sobreviure. La necessita fer descàrregues elèctriques en la ment (somnis) per estar bé l’endemà. El son permet que tota l’ informació important del dia es processi quan dormim. Es produeixen al cervell processos d’ordenació, gravació iclassificació de l’ informació percebuda durant el dia. Aquests processos són imprescindibles per l’equilibri psicològic. En resum, somiar és una de les coses més importants per a la vida.
Per què oblidem el k somiem?
Els oblidem ja que les sensacions i percepcions són molt dèbils. Alguns somnis els recordem molt bé, en canvi hi ha d’altres que no. A mesura que passa el dia cada vegada tenimmenys record del que hem somiat, fins que acaba desapareixent. En canvi, també durant el dia et pot venir el record del teu somni si veus o sents alguna cosa que hagi tingut relació amb el somni. És impossible recordar amb exactitud el que somiem. Perquè fossin més fàcils de recordar hauria d’haver una connexió entre ells. Ja que no tenen ni ordre ni comprensibilitat i la ràpida dispersió dels seuselements produeixen l’oblit immediat. Influeix també com ens despertem. Si ens despertem més sobtadament és més fàcils oblidar-nos, en canvi si ens despertem més lentament és més probable que les imatges ens vinguin a la ment. Si es dedica un temps a pensar el que has somiat et ve a la ment. Recordem un somni si el transcurs del somni s’accelera quan ens despertem. Sovint els recordem uns minutsi després l’oblidem.

Tipus de somnis
1. Tenen sentit i són comprensibles: Són somnis molt curts i no són estranys perquè són la realització dels nostres desitjos, no criden l’atenció, en el somni ens passa el mateix que ens passa en un dia quotidià.
Ex: Estem en un bar amb els nostres amics prenent el cafè.

2. Són coherents però no els entenem: Són aquells en els quals somiem una cosaque podria ocórrer, però que en la vida real no hi ha els factors que ho condicionen, quan ens despertem solem estar angoixats o, fins i tot, atemorits. També expressen desitjos, encara que expressen els que estan reprimits.
Ex: Somiem que se'ns mor un parent de lepra però aquest està perfectament sa (en aquest cas, pot ser que el que volem no sigui que es mori el parent, sinó retrobar-nos ambalgú amb qui només ens retrobaríem en aquesta situació, això sí, tindríem un altre somni on ho poguéssim relacionar).
3. No tenen sentit ni els entenem: Són els incoherents i absurds, formats principalment per oposicions entre idees, somnis que expressen la realització de desitjos oprimits per la consciència amagant-los en un conjunt d’imatges sense sentit, la interpretació és necessària per...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • El colageno hidrolizado y a osteoporosi

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS