Ovella Dolly

Páginas: 2 (463 palabras) Publicado: 25 de octubre de 2015
Maria Fernández Felipe 4t ESO C

CLONACIÓ GENÈTICA

La clonació genètica és el procés de crear una còpia idèntica d’alguna cosa. Consisteix en crear còpies de fragments d’ADN, cèl·lules oorganismes.
La clonació molecular es fa servir en una gran varietat d'experiments biològics i les aplicacions pràctiques van des de prendre les empremtes dactilars fins a produir proteïnes a gran escala.
Laclonació cel·lular consisteix a formar un grup de cèl·lules a partir d'una sola. En el cas d'organismes unicel·lulars, aquest procés és molt senzill.

El primer mamífer que van clonar va ser l’ovellaDolly. Va ser clonada a d’Institut d'Escòcia on hi va viure fins que va morir als sis anys. El seu naixement va ser anunciat el 22 de febrer de 1997.
L'ovella va ser anomenada amb el codi "6LL3". Elnom "Dolly" prové els professionals que van col·laborar en la concepció en honor a Dolly Parton i als seus pits, ja que la ovella Dolly va ser clonada a partir d'una glàndula mamària d'ovellaadulta. La tècnica es va fer molt famosa, ja que el seu naixement es devia a una transferència nuclear de cèl·lula somàtica, en la qual és inserit un nucli en un oòcit sense nucli que és fusionat i creen unnou embrió, l’ovella Dolly.
El seu cos està dissecat al Museu Reial d'Edimburg, un dels Museus Nacionals d'Escòcia.
Després que la clonació es demostrés que és possible pels creadors de la Dolly s'hapogut clonar d'altres grans mamífers com els cavalls i vaques. La clonació és sovint considerada per preservar les espècies en perill, normalment per aquells que no treballen en la conservaciód'espècies.
Maria Fernández Felipe 4ESO C

ENGINYERIA GENÈTICA

L'enginyeria genètica és el procediment tecnològic que s'utilitza per tal de manipular els gens d'un organisme i la producciód'uns organismes genèticament modificats. Fa servir procediments que aconsegueixen la clonació o la transferència genètica amb l'aïllament, manipulació reintroducció d'ADN als organismes vius per...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • DOLLY
  • dolly
  • Dolly
  • dolly
  • Dolly
  • La obeja Dolly
  • Dolly Clonacion
  • La oveja Dolly

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS