Pàg. 246-Text 2

Páginas: 8 (1937 palabras) Publicado: 17 de mayo de 2012
Pàg. 246-Text 2
1) Què significa el text en relació a la manera habitual de reflexionar sobre qüestions morals?
2) En quin sentit aquest text capgira els plantejaments hegelians?
3) Què penses de la idea que la raó i la moralitat puguin ser simplement estratègies que utilitza la vida per tirar endavant?

Pàg. 248-Text 5
1) Quin paper té la intel•ligència en les persones “febles” i “nobles”,respectivament?

Pàg. 259-Preparem les PAU
1) Explica les idees principal del text
2) Fes un esquema a doble columna de les característiques pròpies de l’home racional i de l’home intuïtiu
3) Relaciona els conceptes d’home racional i d’home intuïtiu amb els dos conceptes de moral que distingeix Nietzsche
4) De les dues tipologies humanes exposades al text, quina s’acostaria més a la ideadel superhome de Nietzsche?

Pàg. 260-Preparem les PAU
1) Explica les idees principal del text
2) Posa el text en relació amb el pensament de l’autor, tenint en compte les principals influències que hagi pogut rebre
3) Compara la concepció dels valors morals defensada per Nietzsche amb una altre concepció del valors de la història del pensament
4) Fins a quin punt està d’acord amb eldiagnòstic que fa Nietzsche? Exposa el teu punt de vist argumentat sobre aquesta qüestió.






Opció A- Història de la filosofia. Curs 2010-2011 PAU
Imaginem-nos «l’enemic» tal com el concep l’home del ressentiment. En això consisteix precisament el seu acte, la seva creació: ell ha concebut «l’enemic pervers», el pervers per antonomàsia, i aquest és de fet el seu concepte fonamental, a partir delquals’imagina com a imatge invertida i contraposada un «home bo»…, que és ell mateix!En l’home noble s’esdevé exactament el contrari: concep la idea fonamental de «bo» d’una forma prèvia i espontània, és a dir, a partir de la seva pròpia persona, i només a partir d’això es fa una idea d’allò que és «dolent». Aquest concepte de «dolent» d’origen noble i aquella idea de «pervers» sorgida de la bótade cervesa que és l’odi insaciable —el primer concepte és una creació posterior, una cosa secundària, un color complementari, mentre que el segon concepte és quelcom d’original, el començament, l’acte veritable dins la concepció d’una moral dels esclaus— són molt diferents, per bé que ambdós termes, «dolent» i «pervers», es contraposin en aparença a la mateixa idea de «bo». Tanmateix, la idea de«bo» no és la mateixa. Basta que hom es pregunti qui és pròpiament «pervers» en el sentit de la moral del ressentiment. La resposta estricta és aquesta: precisament l’«home bo» de l’altra moral, precisament el noble […], però acolorit, interpretat i vist del revés per l’ull enverinat del ressentiment.
Friedrich NIETZSCHE. La genealogia de la moral, I
1. Expliqueu breument (entre vuitanta i centparaules) les idees principals del text i com hi apareixen relacionades.
En aquest text podem veure com Friedrich Nietzsche distingeix dues concepcions del que és “bo”: la de la moral del ressentiment i la de la moral noble. Per a l’home noble la categoria de “bo” és fonamental i la que s’hi contraposa, “dolent”, és una idea derivada, secundària. En la moral del ressentiment passa al contrari: lanoció de “pervers” és la noció fonamental, i la noció de “bo” s’identifica per oposició a “pervers”. El que la moral del ressentiment classifica com a “pervers” és el que és “bo” segons la moral noble.

2. Expliqueu breument (entre cinc i quinze paraules en cada cas) el significat quetenen en el text els mots o les expressions següents:
a) «noble»:
b) «imatge invertida»


3. Expliqueuel sentit de la frase següent del text: «Aquest concepte de “dolent” d’origen noble i aquella idea de “pervers” sorgida de la bóta de cervesa que és l’odi insaciable […] són molt diferents, per bé que ambdós termes, “dolent” i “pervers”, es contraposin en aparença a la mateixa idea de “bo”». (En la resposta, us heu de referir als aspectes del pensament de Nietzsche que siguin pertinents,...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • el texto 2
  • TEXTO 2
  • PROCESADORES DE TEXTO DE PAGA Y GRATUITOS
  • BALANZA DE PAGOS TAREA 2
  • BALANZA DE PAGOS 2
  • Ejercicio 2 25 Pag
  • Convenio De Pago 2
  • ACTIVIDAD 2 PARA PAG

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS