Pa negre (Català)

Páginas: 4 (949 palabras) Publicado: 7 de abril de 2014
Pa Negre
1. Fitxa Bibliogràfica
Autor: TEIXIDOR, Emili
Any: 2003
Obra: Pa Negre
Edició: 1a edició
Peu d’impremta: Barcelona, COLUMNA EDICIONS S.A.
N. de pàgines: 396 pàg.
2.Tres moments de la novel·la

El primer que trio, és la relació entre pare i fill, que per mi no es un sol moment en el llibre, sinó que la seva relació m’interessa des del principi fins la mort delpare. Sobretot quan al principi l’Andreu veu com acusen al seu pare, a qui ell adora, però segueix creient en ell; a més, també quan la mare (Florència) i l’Andreu va a acomiadar-se del seu pare(Farriol), i el pare li diu al nen que mai oblidi els seus ideals.
En segon lloc, el que em va interessar, ja que sóc bastant romàntica en aquest tipus de situacions, era la relació triangle amorós entrel’alcalde, la mare (Florència) i el pare (Farriol) quan eren més joves. Bàsicament la resposta ja la he contestada ara, a mi aquestes històries amoroses m’encanten.
I com a últim, em va interessar bastantquan la guàrdia va venir a buscar el pare de l’Andreu (Farriol), ja que durant aquells instants vaig patir certa tensió.
3. Explica el desenllaç
Al final, en Farriol és condemnat a mort. Abans queser executat la Florència i l’Andreu, el van a visitar a la presó per acomiadar-se. Després del funeral, la Pauleta plena de rancor revela a la Florència i a l’Andreu que en Farriol era l'assassí delseu marit (Dionís) i el seu fill, seguint les ordres de la senyora Manubens, ja que en Dionís havia tractat de fer-li xantatge, de manera que la senyora Manubens primer es va desfer d’en Dionís idesprés d’en Farriol. La senyora rica va comprar el silenci d’en Farriol a canvi de poder proporcionar una bona educació per Andreu. L’Andreu comença a rebutjar la seva família després de conèixer totsels seus enganys i mentides. I en lloc de fugir amb la Núria, com tenia pensat al principi, accedeix finalment a ser educat (amb les despeses pagades) per la senyora Manubens. La seva mare el va a...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Pa Negre
  • PA NEGRE
  • Pa negre sintesi
  • comentari de la novel·la pa negre
  • Anàlisi Pa Negre
  • Pa negre
  • pa negre
  • Pa Negre

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS