PAC 1 – Actituds socials i polítiques: perspectives sobre el seu origen i ubicació

Páginas: 3 (676 palabras) Publicado: 12 de marzo de 2014
Mireia Vendrell Martínez

PAC 1 – Actituds socials i polítiques: perspectives sobre el seu origen i ubicació

Segons la definició, psicologia social, és una disciplina on la societat, i tot elque ens aporta, té un gran pes en els processos psicològics. Pense que és així, és a dir, la societat ens defineix i ens modela, però hi ha una gran base psicològica de la nostra naturalesa. M’agradariaací nomenar com a factor important els trets individuals de cadascú com a base de la nostra conducta social i la nostra interacció amb la societat i, fins i tot, el nostre concepte d’autoestima,perquè els trets personals com, el físic, la constitució, la facilitat del llenguatge (com cita la via de la psicologia social construccionista, on el llenguatge té un paper fonamental en els processospsicològics)...són factors que marquen com ens veu i accepta la societat i, com no, marquen la nostra pròpia personalitat.
Però em pregunte, davant d’estímuls socials iguals ens comportem de la mateixamanera? O som tots diferents?
Personalment crec que tots som diferents, inclús havent rebut els mateixos estímuls socials. La prova està en que persones criades juntes, germans, són la majoria devegades distintes en la seua naturalesa psicosocial.
Giambattista Vico va desenvolupar conceptes claus per a la psicologia social, com la seua dimensió històrica. Les societats canvien i evolucionen alllarg de la història, però l’inici d’aquesta societat és la interacció entre els individus.
El concepte de psicologia social avança i se centra en dues orientacions: l’individu i la col·lectivitat.Però a mesura que avança, aquesta separació es fa una unitat i apareix per una part la psicologia social psicològica, estudiant la conducta social i l’impacte dels estímuls socials en els processospsicològics. D’altra banda també la psicologia social sociològica pren aquesta interacció social com a unitat d’anàlisi i estudia les característiques de la vida col·lectiva i la repercussió que té...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Pac 2 polítiques índex i informacions
  • Pac 1 Política I Societat
  • Serveis Socials PAC 1
  • Interculturalitat I Educacio Pac 1-B
  • PAC 1 materials didáctics i curriculars
  • Pac 1 Fonaments I Evolució De La Multimèdia
  • Pac 0: Història I Perspectives Teòriques De La Psicologia Del Desenvolupament
  • idiomes i la seua genetica

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS